Ovo je jedan od onih apsolutno brzih i jednostavnih recepata, za brzo i ukusno jelo o kojem se i nema što puno pričati, osim da je ono još jedna potvrda kako jela ne moraju biti komplicirana da bi bila savršeno ukusna i slasna!
Potrebni sastojci
1 kg pilećih krilaca
3 režnjića češnjaka
1 mala žličica tabasca
sol, papar
2 žlice dvostrukog koncentrata
od rajčice iz tube
1 žlica meda
2 žličice senfa
2 žličice limunovog soka
1 žličica svježeg nasjeckanog timijana
1 žličica svježeg ružmarina
8 žlica ekstra djevičanskog
maslinova ulja
salata po želji (kristalka)
po želji parmezan
Priprema
1. Piletinu oplahnite pod hladnom vodom i posušite papirnim ručnikom. Češnjak oljuštite, sitno nasjeckajte, pa ga pomiješajte sa koncentratom rajčice, medom, tabascom, malo soli, 1 žličicom senfa, sokom limuna, maslinovim uljem i svježim začinima.
2. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Krilca posložite na lim koji ste prethodno obložili aluminijskom folijom, premažite ih s malo pripremljene marinade, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 35-40 minuta. Povremeno ih okrenite i premazujte marinadom. Salatu očistite, operite, ocijedite i natrgajte na manje komade. Salatu začinite salatnim preljevom od pola žličice senfa, malo octa, soli i papra u koju još brzo umiješajte 7-8 žlica ulja. Preljev dobro pjenjačom izmiješajte i prelijte njime salatu. Nakon serviranja po želji je još pospite svježe naribanim parmezanom. Uz salatu poslužite pikantna pečena krilca.
Nada Duhović
Just good food