Priprema: 25 minuta
Pečenje: 55 minuta
Potrebni sastojci za 6 osoba:
zamrznuto lisnato tijesto
4 oguljene velike rajčice iz konzerve
2 glavice luka
režanj češnjaka
10 dag naribanog ementalera
2 jaja
žlica maslinovog ulja
sol
papar
listići bosiljka
Postupak:
1. Dok se tijesto odmrzava, oljuštite te nasjeckajte luk i češnjak, pa ih popržite s malo ulja na niskoj temperaturi.
2. Uključite pećnicu da se zagrije na 180 Celzijevih stupnjeva.
3. Tijesto utisnite u lim i napola ispecite. Istucite jaja s preostalim uljem, dodajte sir i začine.
4. Na tijesto stavite krupno narezane rajčice, zalijte smjesom jaja i ispecite.
5. Ljeti ćete, dakako, upotrebljavati svježe rajčice iako ćete guljenjem izgubiti više vremena.
Ordinacija.hr