Umjesto da ih servirate uz lepinju, kajmak i luk, pripremite ove ćevape u novom ruhu te ih poslužite uz kreativne umake.
Iako se ćevapi jedu najčešće servirani uz lepinju, kajmak i luk, možete ih pripremiti i kao finger food. Majstor kuhar Branko Ognjenović, pripremio je “pohane ćevapa” koje možete poslužiti uz kreativne umake i tako iznenaditi svoje ukućane i goste!
Osim što su “pohani ćevapi” zanimljivog izgleda i primamljivog mirisa, također su specifičnog hrskavog okusa.
Pohani ćevapi
Sastojci za 4 osobe:
- 810 junećih ćevapčića
- 4 jaja
- 200 g oštrog brašna
- 400 g krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema:
Na drvene štapiće nabodite ćevape, a potom ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Zatim dobro zagrijte ulje i u njega stavite panirane ćevape.
Nakon što su ćevapi pečeni poslužite ih uz zanimljive umake koje je nakon pripreme potrebno ostaviti 15 minuta u hladnjaku te ih servirati hladne.
Urnebes umak
Sastojci:
- 100 g milerama
- 50 g ajvara
- 5 g vlasca
- 5 g češnjaka
- 5 g peršinovog lista
- 2 g kajenskog papra
- 3 g mljevene crvene paprike
- 5 g luka
- sol i šareni papar
Priprema:
Sol, papar, kajenski papar, crvenu papriku i ajvar dodajte u mileram. Nakon toga dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, peršinov list i vlasac te sve dobro promiješajte.
Umak Tisuću otoka
Sastojci:
- 100 g majoneze
- 50 g kečapa
- 10 g kiselih krastavaca
- 10 g kapara
- 10 g kiselih lučica
- 10 g ljubičastog luka
- 10 g češnjaka
- Tabasco umak, želji, sol i bijeli ocat po želji.
Priprema:
Krastavce, kapare, lučice, luk i češnjak nasjeckajte na sitno i sve zajedno pomiješajte s majonezom te dodajte Tabasco umak, kečap, bijeli ocat i sol.
Umak Curry kečap
Sastojci:
- 200 g kečapa
- 6 g curryja
- 1 g kajenskog papra
- sol po želji
Priprema:
Kečap pomiješajte s curryjem te dodajte sol i kajenski papar po želji.
Naučite kako pripremiti najveću sarmu ikad, a saznajte što vam sve treba za domaću majonezu!
G. Horvat