Ako ste mislili kako riba mora biti skupa da bi bila kvalitetna i hranjiva, onda ste se prevarili.
Kamen temeljac mediteranske prehrane – riba – jedna je od najvažnijih namirnica u ljudskoj prehrani, a s obzirom da sadrži malu količinu masnoće, preporučuje se za zdravlje srca i krvnih žila.
Ovako pripremljeni, poprženi odresci od svima omiljenog oslića posebno su ukusni: izvana hrskavi, a iznutra sočni.
Varivo od crvenog graha i poriluka koje morate pripremiti
Popečci od oslića
Recept je namijenjen za 4 osobe, pripreme traju 20 minuta, a kuhanje 15.
Potrebni sastojci:
- 300 g fileta očišćenog i narezanog oslića
- 350 g pire krumpira (ohlađenog)
- 6 komada mladog luka, nasjeckanog na fine kolutiće
- 1 žlica umaka od hrena
- 2 žlice brašna
- 1 jaje – istučeno
- 90 g krušnih mrvica
- maslinovo ili kokosovo ulje
- zelena salata po odabiru
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješajte pire, luk, hren i oslić te od njih napravite 8 jednakih okruglih kolačića koje ćete uvaljati u brašno (otresite višak brašna), razmućeno jaje i krušne mrvice.
- Na zagrijanoj tavi, na maslinovu ulju, pržite kolačiće 5 minuta sa svake strane dok ne postanu tamno žuti. Poslužite sa salatom.
Kratki vodič kroz ribarnicu – kako odabrati najsvježiju ribu?
Napomena: Popečke možete pripremiti i dan ranije ili ih čuvati u zamrzivaču.
Foto: Shutterstock