Potrebni sastojci
2 žlice maslinova ulja
1 mali nasjeckani luk
450 g odmrznutog špinata
100 g smrvljenog feta sira
60 g nasjeckanih oraha
prstohvat muškatnog oraščića
sol, papar
1 paket vučenog tijesta za savijače
120 g otopljenog maslaca ili margarina
Priprema
1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pecite dok ne omekša, oko 5 minuta.
2. Iz špinata, šaku po šaku, iscijedite tekućinu i dodajte luku. Vatru malo pojačajte i kuhajte miješajući dok ne ispari sva tekućina.
3. Špinat pretresite u zdjelu, dodajte fetu i orahe. Začinite muškatnim oraščićem, posolite i popaprite.
4. Na radnu plohu položite list vučenog tijesta (ostatak držite pokriven vlažnom krpom da vam se ne osuši). Premažite maslacem te prekrijte drugim listom. Škarama izrežite trake od vučenog tijesta širine oko 8 cm.
5. Na kraj jedne trake stavite žlicu mješavine sa špinatom. Donji kraj tijesta preklopite preko nadjeva i oblikujte trokut, a za tim nastavite preklapati do kraja tijesta. Napunite i oblikujte i ostali dio tijesta.
6. Trokute poslažite na lim za pečenje i premažite ih maslacem. Pecite dok ne postanu hrskavi i zlatnosmeđi – oko 10-ak minuta. Poslužite vruće.
Nada Duhović
Just good food