Ako ste u potrazi za velikim izvorom čistog, nemasnog proteina, piletina je idealna za vas. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića, te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine i pomoć su pri mršavljenju.
Zrnate bobice slanutka iznimno su ljekovite, a mogu se pripremiti na razne načine, za predjelo, juhu, glavno jelo ili prilog, pa čak i za desert. Ipak su najpoznatiji namazi od slanutka, poznatiji kao hummus. Slanutak je odličan u kombinaciji sa mesom, pa ga isprobajte u ovom receptu.
Piletina sa slanutkom
Potrebni sastojci:
- 3 žlice maslinova ulja
- 4 pileća karabatka (ne skidati kožu)
- 1 luk, sjeckan
- 2 režnja češnjaka
- žličica crvene paprike u prahu
- sol, papar
- 1 šalica charry rajčica
- 1 konzerva slanutka
- 2 žlice Grčkog jogurta
Grčki jogurt u službi ljepote – 4 brza i jednostavna savjeta za upotrebu
Upute:
- Zagrijte pečnicu na 220 stupnjeva. Piletinu posolite i popaprite te prepržite na maslinovom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
- Izvadite piletinu te u istoj posudi kratko pirjate luk dok se ne opusti.
- Dodajte papriku i začine po želji. Dodajte slanutak i rajčicu dok se sve ne opusti.
- U veću posudu za pečenje prebacite piletinu i ostale sastojke. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva te ostavite da se peče 25 minuta.
Poslužite toplo uz omiljenu salatu
Dobar tek!
A.A.
Foto: Shutterstock