Pripremite krumpir-salatu na jedan potpuno nov i drukčiji način.
Ova salata idealan je obrok za ljeto, možete je jesti samostalno, nositi sa sobom na posao ili je jednostavno poslužiti uz meso ili ribu. U svakom slučaju, ovu salatu pripremat ćete cijelo ljeto, a recept vam donosi thekitchn.com.
SASTOJCI:
- 1 kg crvenog krumpira narezanog na manje komadiće
- 1 žlica plus 1/2 žličice soli,
- 7 šnita slanine
- 1 vrećica majoneze
- 1 žlica senfa
- 2 češnja češnjaka
- malo mljevenog papra
- nekoliko narezanih cherry rajčica
- 3 manja mlada luka sitno nasjeckana
- 100 g zelene salate
Priprema:
Stavite krumpir i 1 žlicu soli u veliki lonac. Prekrijte hladnom vodom, a zatim pustite da zavrije na jakoj vatri.
Smanjite vatru na srednju temperaturu i kuhajte dok krumpir nije skuhan (provjerite nožem), oko 20 do 25 minuta.
Ocijedite u cjedilu i ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
Na tavi ispecite slaninu.
U velikoj posudi izmiješajte majonezu, senf, češnjak, papar, 1/2 žličice soli i masnoću na kojoj ste pekli slaninu.
Dodajte krumpir, slaninu, rajčice i mladi luk i promiješajte da se sve sjedini.
Neposredno prije posluživanja dodajte zelenu salatu i ponovno promiješajte.
Probajte i po potrebi začinite s još soli i papra.
M. P.
Foto: Shutterstock