Pravo ljetno osvježenje nakon napornog dana je gotovo u svega 20-ak minuta.
Dinja – kraljica ljetnih poslastica, lubenica bez koje se jednostavno na +35 ne može i bobice borovnica – pune vitamina i antioksidansa… Sve preliveno slatkim i pomalo opijajućim sirupom. Servirajte u prikladnim staklenim zdjelicama ili iskoristite cijelu dinju pa poslužite u malim dinja čamcima.
Potrebni sastojci
500 g lubenice
500 g dinje
200 g svježih borovnica
8 žlica slatkog bijelog vina ili prošeka
2 žlice meda
1 žlica nasjeckane metvice
sok od pola limuna
Priprema
1. Lubenicu i dinju prepolovite, odstranite im koštice, pa čisto meso narežite na kockice ili izdubite kuglice pomoću žlice za dinju. Borovnice properite i ocijedite.
2. Zasebno pomiješajte vino, med, metvicu i sok od limuna. Time prelijte voće, neka se salata hladi najmanje 30 minuta, a zatim je ohlađenu rasporedite u prikladne zdjelice ili poslužite efektno u čamcima od dinje.
Nada Duhović
Just good food