Nar je prilično pipkav za čistiti i nezgodan ako vas poprska, ali vrijedi svakog truda i sirov, ali i kao dodatak jelima, pa čak i onim slanim.
Potrebni sastojci (za 3 osobe:
- 3 odreska svinjske vratine
- sol, papar, češnjak u prahu
- 3 češnja češnjaka
- pola žlice meda
- sok 2 velika nara (oko 1,5 kg)
- 2 žlice sjemenki nara
- sok jedne naranče
- sok jednog limuna
- žlica aceta balsamica
Priprema:
Odreske nasolite, popaprite, natrljajte češnjakom i namažite medom. Ispržite do zlatno smeđe boje i držite na toplom. Na masnoći na kojoj su se pržili odresci karamelizirajte žlicu smeđeg šećera i zalijte sokom nara. Kuhajte dok se počne zgušnjavati. Dodajte sok naranče i limuna, sjemenke nara, posolite i popaprite po ukusu i dodajte češnjaka u prahu. Kuhajte još neko vrijeme dok i ovi sokovi ne zgusnu. Na kraju umiješajte i žlicu aceta balsamica.
Servirajte uz krumpir salatu s matovilcem i potočarkom.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen