Ja sam osoba koja bi svaki dan mogla jesti tjesteninu. Na sve načine, s bogatim umacima, s maslacem i sirom, limunom i češnjakom… Ma totalno nebitno, dok god se radi o tjestenini!
Možda sam u prošlom životu bila Talijanka 🙂
Danas stiže recept za jedan ultra jednostavan umak koji će vam biti gotov dok se zagrije voda i skuha tjestenina.
Sastojci (za dvije osobe):
- 3 češnja češnjaka
- 5 – 10 dag pancete
- Žlica kapara
- Maslinovo ulje
- 5 žlica pirea od rajčice
- Malo vode (oko 4 žlice)
- Malo kvalitetnog bijelog vina
- Maslinovo ulje
- Sol i papar
- 1 peperoncin
- Par listova svježeg bosiljka
- Špageti
Priprema:
1. Narezati češnjak i pancetu i dinstati na malo maslinovog ulja, pritom pazeći da češnjak ne zagori. Dodati narezani peperoncin, prodinstati još kratko i podliti s malo bijelog vina.
2. Kad vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se krčka na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.
3. Kad je tjestenina gotova, procijediti ju i dodati u umak. Posuti s nekoliko natrganih listova svježeg bosiljka, sve još jednom dobro promiješati i poslužiti.
Ana Surać
Steamy, creamy…