Ako volite palačine, onda sigurno i jedva čekate probati ih napraviti na posve drukčiji način.
Sastojci su slični, ali pečenje je potpuno drukčije, pa čak i jednostavnije. Okusom su neodoljive i obožavat će ih cijela obitelj. Vrijeme je da probate palačinke iz pećnice!
Palačinke u vinskom šatou – recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu
Sastojci:
- pola šalice brašna
- pola šalice mlijeka
- 2 velika jaja
- 2 žlice šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice maslaca
Za serviranje:
- Šećer u prahu, javorov sirup ili džem
Priprema:
Izmiksajte ručnim mikserom ili u blenderu brašno, mlijeko, jaja, šećer i vaniliju. Dobit ćete tekuću smjesu.
Ostavite smjesu sa strane da odmara oko 20 do 25 minuta. Zagrijte pećnicu i tavu u njoj.
Kada ste spremni napraviti palačinku, izvadite tavu iz pećnice i otopite u njoj maslac.
Zatim ravnomjerno ulijte smjesu u tavu i vratite tavu u pećnicu. Pecite dok se ne napuhne i ne posmeđi, otprilike oko 15 minuta (ovisno o pećnici)
Poslužite s omiljenim namazom, šećerom u prahu ili džemom.Ovih 7 obroka ne jedite za doručak ako želite ostati mršavi i zdravi
M. P.
Foto: Shutterstock