Svi volimo uživati u čokoladi, ali postoje oni recepti u kojima čokolada zaista zasja!
Čokolada je namirnica koja bih se trebala jesti u umjerenim količinama, ali opet namirnica koja će nam podići raspoloženje i koja će ženama pomoći u borbi protiv PMS-a. Razlikujemo bijelu, mliječnu i tamnu, a tamna se smatra najzdravijom verzijom koja je bogata mineralima i vitaminima!
Upravo se tamna čokolada nalazi u ovoj raspodiji koja će vam zasigurno uljepšati kraj tjedna!
Sastojci:
- 200g nasjeckane tamne čokolade Free From
- 2 jaja
- 75g maslaca Free From
- 130g smeđeg šećera
- 50g mljevenih badema
- 1 žlica kakaa
- prstohvat soli
- sjemenke iz pola mahune vanilije
- za kalup: malo palente i Free From maslaca
- krema od lješnjaka Free From
- maslac od kikirikija
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup 25x18cm namastite maslacem i pospite palentom. U loncu na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. U veću zdjelu ubacite smjesu otopljenog maslaca i čokolade te dodajte šećer.
Promiješajte da se šećer otopi i smjesa malo rashladi. U smjesu dodajte jaja i dobro izmiksajte mikserom da smjesa postane jednolična. Dodajte prstohvat soli, kakao, mljevene bademe i vaniliju i opet dobro izmiksajte dok smjesa ne postane jednolična.
Smjesu premjestite u pripremljeni kalup i pecite 20 minuta. Kolač ostavite da se ohladi. Režite na kocke i poslužite sa kremom od lješnjaka Free From i maslacem od kikirikija.
Ovaj recept dio je Akademije zdravog kuhanja koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska, tijekom koje su polaznici učili kako izraditi jela bez laktoze i glutena.
Pročitajte i kako čokoladu kod kuće, te kako znati jedete li dobru čokoladu!
Ordinacija.hr
Ordinacija.hr