Zdrava, ukusna i savršena za jesenske dane: Krem juha od pečene buče, mrkve i đumbira - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zdrava, ukusna i savršena za jesenske dane: Krem juha od pečene buče, mrkve i đumbira

Shutterstock

Krem juha od pečene buče, mrkve i đumbira bogata je beta-karotenom, vlaknima i antioksidansima; đumbir pomaže probavi i jača imunitet.

Kada temperature padnu, nema boljeg načina za ugrijati tijelo i nahraniti imunitet od bogate, kremaste juhe od pečene buče. Ovaj recept spaja prirodnu slatkoću buče i mrkve s laganom pikantnosti đumbira, stvarajući savršenu jesensku zdjelu zdravlja koja je jednako ukusna koliko i hranjiva.

Shutterstock

Krem juha od pečene buče, mrkve i đumbira

Sastojci (4 porcije):

  • 1 mala hokaido ili muškatna buča (oko 1 kg)
  • 3 mrkve
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 komadić svježeg đumbira (2–3 cm)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml kokosovog mlijeka (light)
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, kurkuma, chilli pahuljice
  • Sjemenke bundeve (za serviranje)
Shutterstock

Fantastičan đumbir: Smiruje probavu, pomaže kod mršavljenja, nezaobilazan kod prehlada

Priprema:

  • Buču prepoloviti, očistiti i narezati na kocke.
  • Mrkvu narezati, posoliti, popapriti i pokapati maslinovim uljem.
  • Pecite zajedno u pećnici na 200°C oko 30–35 min, dok ne omekša.
  • U loncu popržiti luk, češnjak i naribani đumbir. Dodati pečenu buču i mrkvu.
  • Uliti temeljac, kratko kuhati, dodati kokosovo mlijeko i začine.
  • Sve izmiksati u krem juhu. Poslužiti sa sjemenkama bundeve i malo chillija.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo