Zdravlje

Zdravlje

2. simpozij o integrativnom pristupu zdravlju žene

Interdisciplinarni pristup zdravlju daje konkretne rezultate. Zato NutriKlinika tim, predvođen magistrom nutricionizma, Nenadom Bratkovićem, povezuje vrhunske stručnjake iz područja medicine, fitoterapije, kineziologije, psihologije i nutricionizma s ciljem poboljšanja zdravlja suvremene žene. Na temu integrativnog pristupa zdravlju žene održat će se i 2. Simpozij, 13. listopada u Zagrebu. 

Okruglim stolom na temu integrativnog pristupa zdravlju žene, najavljen je 2. Simpozij NutriKlinike. Magistar nutricionizma, Nenad Bratković naglasio je kako bliska suradnja stručnjaka iz raznih područja – od medicine do psihologije, kineziologije, fitoterapije i nutricionizma, daje konkretnije rezultate u poboljšanju zdravlja, a posebice zdravlja žena. Naime, već petnaest godina NutriKlinika tim proučava, prikuplja studije, unaprjeđuje svoju edukaciju te okuplja tim stručnjaka kojima je u fokusu moderna žena, kvaliteta njenog života i njeno zdravlje.  

Ženskom zdravlju u NutriKlinici pristupamo s velikom pozornošću jer se žena mijenja kroz svoj životni vijek nekoliko puta – u pubertetu, koji nastupa sve ranije, zatim u fertilnoj dobi koja ostavlja značajne posljedice sa svakom trudnoćom, te u menopauzi koja nosi svoje zdravstvene izazove. Sva ta stanja povezana su s ravnotežom hormona u tijelu koji utječu na različita stanja, a samim time utječu i na neravnotežu organizma, tj. pojavu bolesti. Zato blisko surađujemo sa širokom paletom stručnjaka, liječnicima, fitoterapeutima, kineziolozima, fizioterapeutima, psiholozima i psihijatrima, kako bi interdisciplinarnim pristupom učinkovito pomogli rješavanju bilo kakvih zdravstvenih problema te unaprijedili život moderne žene, poručuje magistar Bratković. 

Upravo takav pristup bit će predstavljen na 2. Simpoziju simboličnog naziva «Integrativni pristup zdravlju žene» liječnicima, ljekarnicima i široj javnosti. Simpozij će se održati u petak, 13. listopada u Zagrebu, a okupit će stručnjake endokrinologe, interniste kardiologe, neurologe, ginekologe, psihijatre, kineziologe, osteopate, te nutricioniste i farmaceute koji će govoriti o aktualnim trendovima bolesti žena.  

Inzulinska rezistencija je dijagnoza u porastu, ali ona ne iziskuje samo primjenu terapije i promjenu prehrane, već integrativni pristup kako ta dijagnoza ne bi utjecala i na druge sfere života žene – ginekološkog, kardiološkog ili fiziološkog pa sve do seksualnog zdravlja moderne žene. Jer nekada prava dijagnoza ne unaprjeđuje samo zdravlje, nego i sveukupan život žene, unaprjeđuje odnose, spašava brakove, zaključuje magistar Bratković. 

Zašto su bolna stanja češća kod žene, kako okolina i osjećaji utječu na zdravlje žene, te kako se mikrobiom i zdravlje kože žene mijenja s dobi, govorit će eminentni stručnjaci na ovom simpoziju. 

Menopauza bi trebala biti prirodno razdoblje života žene, na koje bi svaka žena trebala biti pripremljena. Stručnjaci bi svojim znanjem trebali ženu pripremiti kako bi kroz to zahtjevno razdoblje života prošla što manje okrznuta, naglašava magistar Bratković. 

Osigurajte svoje mjesto na Simpoziju prijavom na www.simpozij.nutriklinika.com  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo