Zaboravite Viagru! Ginseng pomaže impotentnim muškarcima!

Tableta, muskarac

Iako su Kinezi već odavno uvjereni u afrodizijska svojstva ginsenga, njihovo je vjerovanje tek sada dobilo i znanstvenu potvrdu. Naime, rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako tablete korejskog ginsenga zaista mogu revitalizirati seksualni život muškaraca.

Studija južnokorejskih znanstvenika je pokazala da se seksualna "izvedba" muškaraca s erektilnom disfunkcijom poboljšala već nakon nekoliko tjedana uzimanja spomenutih tableta.

kIako su i prijašnja istraživanja ukazivala na povoljan utjecaj korejskog ginsenga kod muškaraca s impotencijom, sve studije su bile provedene na miševima. U ovom posljednjem istraživanju je sudjelovalo više od 100 muškaraca s dijagnosticiranom impotencijom.

Ginseng je biljka koja se koristi tisućama godina, i to za poboljšanje cjelokupnog zdravlja. Korijen sadrži nekoliko aktivnih tvari, odgovornih za ljekovit učinak biljke.

"Erektilne smetnje (ili erektilna disfunkcija, odnosno raniji naziv impotencija) predstavljaju nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije do završetka seksualne aktivnosti. Drugim riječima, muškarac ili uopće ne može postići erekciju, unatoč stimulaciji ili postigne erekciju, ali u tijeku seksualnog odnosa (najčešće pri pokušaju penetracije) dolazi do gubitka erekcije ili do oslabljenja erekcije, te muškarac i dalje ima povećan penis, ali on nije dovoljno tvrd da bi mogao penetrirati u ženu i imati zadovoljavajući seksualni odnos", pojašnjava psihijatar i seksualni terapeut dr. Goran Arbanas.

S erektilnom se disfunkcijom, samo u Velikoj Britaniji, tijekom određenog životog perioda susretne svaki deseti muškarac.

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu International Journal of Impotence Research.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!