Zdravlje

Zdravlje

Brojne blagodati za zdravlje: Pijte “vodu” od kiselih krastavaca!

Iako ne zvuči kao najbolja stvar na svijetu, ova tekućina donosi mnoge blagodati za zdravlje

Za početak, voda od kiselih krastavaca može vam pomoći ako ste pretjerali u teretani. Smanjuje bolove u mišićima, ali i grčeve, pa je dobra i za menstrualne bolove. U Americi (naravno) čak možete kupiti i sportsko piće od vode kiselih krastavaca baš zbog ovih razloga. 

Ova voda sadrži mnogo natrija koji pomaže u zadržavanju tekućine u tijelu. A kako se zbog tjelovježbe znojimo, možemo dehidrirati, što uzorkuje grčeve. Baš zato stručnjaci savjetuju da je voda od kiselih krastavaca dobra dok vježbate. 

Orasi, datulje, sir… Namirnice koje pomažu kod depresivnog raspoloženja

Bez mamurluka, molim!

Prema brojnim istraživanjima, ako svaki dan konzumirate ocat (koji se nalazi u vodi od krastavaca), na zdrav način ćete izgubiti višak kilograma, “sok” od krastavaca dobar je i u reguliranju razine šećera u krvi. Istraživanje je pokazalo da ocat regulira odnos organizma i inzulina koji pomaže u reguliranju šećera nakon obroka

Prestanite stavljati kokosovo ulje u sve!

Osim toga uz vodu od krastavaca i mamurluk je lakši. Pomaže u povratku natrija i tekućine u tijelo, koje ste izgubili dehidracijom od alkohola. Uravnotežuje i elektrolite, ali naravno treba se piti u malim količinama, pogotovo ako imate visok tlak ili ste osjetljivi na natrij. Previše vode od krastavaca može uzrokovati probavne probleme. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo