Zdravlje

Zdravlje

4 navike sretnih parova

Analizirajte svoj odnos s boljom polovicom i dobro razmislite trebate li na čemu poraditi kako biste uklonili sve moguće zapreke sreći i povjerenju.

Koliko ste se puta zapitali koja je tajna sretne veze? Mnogo je na tu temu rečeno i ne možemo reći kako postoje pravila. Nešto će “paliti” za jedan par, no neće nužno biti prikladno nekome drugome. Analizirajte svoj odnos s boljom polovicom i dobro razmislite trebate li na čemu poraditi kako biste uklonili sve moguće zapreke sreći i povjerenju. Donosimo nekoliko savjeta uz pomoć kojih možete pokušati osigurati zadovoljstvo s obje strane!

1. Sretni parovi komuniciraju

Tako je, sretni parovi puno komuniciraju. Ne samo da pričaju kako je prošao njihov dan ili što su radili, nego zaista izražavaju svoje misli i osjećaje. Kako će vaš dragi jednom zauvijek naučiti što znače vaša lica, pogledi, podizanje obrva, osmijesi ili šutnja ako mu to ne kažete. Zapamtite, ništa se ne podrazumijeva – sve se mora iskomunicirati.

2. Nemojte zaboraviti na prijatelje

Iako ste u sretnoj vezi, nemojte zaboraviti na svoje prijateljice. Zovite ih i pitajte kako su, izađite van, družite se. Možda to neće biti jednakim tempom kao prije, ali ne smijete taj veliki dio svog života zanemariti i ignorirati. Prijatelji su uvijek vaši – nemojte ih izgubiti. Jednako tako, ohrabrite svog partnera na muško druženje.

3. Izrazite svoju zahvalnost

Možda zvuči poput klišeja, ali izražavanje zahvalnosti partneru je zaista bitno za izgradnju i očuvanje povjerenja, intimnosti i povezanosti.

Ostavite poruku na hladnjaku sa smiješkom ili poljupcem, izmasirajte svoju bolju polovicu, pripremite mu omiljeno jelo… Učinite neku sitnicu.

4. Sretni parovi nisu spojeni u kuku

Sama činjenica da ste sretni u vezi ne mora značiti da ste vezani pupčanom vrpcom i da uvijek morate sve raditi zajedno ili istovremeno. Iako je pronalaženje zajedničkih interesa sjajno za povezanost, također je potrebno razvijati zasebne hobije ili se baviti odvojenim aktivnostima. Upoznajući druge osobe lakše ćete shvatiti koliko ste sretni što imate u životu.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo