Gastroenterologinja pojašnjava koja je to najčešća bolest modernog društva - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Gastroenterologinja pojašnjava koja je to najčešća bolest modernog društva

Shutterstock

Bolovi u želucu i probavne tegobe su najčešći poremećaji s kojim se susreću liječnici obiteljske medicine i specijalisti gastroenterolozi.

Brojni su razlozi zašto se spomenuti problemi javljaju, a često se ubrajaju u bolesti modernog i stresnog načina života. Jedna od “najpopularnijih” bolesti probavnog sustava je gastritis, a hoće li se i kod koga pojaviti, ovisi o spolu, dobi i genetskoj predispoziciji.

Cijenjena internistica i gastroenterologinja, prim. dr. Sadika Biluš, vlasnica Poliklinike Tomi u Velikoj Gorici, napominje kako se zapravo radi o bolesti koju skoro svi imamo samo što ju netko uspije savladati, na primjer prehranom pa savjetuje da se konzumira nekoliko obroka u danu.

Kako se gastritis liječi? 

Liječnica pojašnjava  kako su najbolji lijekovi za gastiritis oni koji neutraliziraju kiselinu tj. antacidni lijekovi, a jedan od najboljih antacida jest upravo hrana.

Je li gastritis najčešći problem modernog doba, liječnica pojašnjava u videu:

 

Sve savjete stručnjaka o tome kako spriječiti i liječiti gastroeneterološke bolesti potražite u novom broju magazina Ordinacija.hr koji izlazi sutra, 25. siječnja uz Večernji list.

Osim Bepanderm kreme na dar, u magazinu potražite i sve o beauty rutini dermatologinje, vezi između hrane i migrene, ranom sprečavanju razvoja raka i moždanog udara te saznajte sve o “small talku” od psihologinje

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo