Zdravlje

Zdravlje

Imate problema s koncentracijom? Jedite ove namirnice i oni će nestati!

Ako se nikako ne možete koncentrirati, misli vam lete na sve strane, a pred vama su teški zadatci na poslu i školi? Ne brinite, imamo pravu pomoć za vas!

Ako se nikako ne možete koncentrirati, misli vam lete na sve strane, a pred vama su teški zadatci na poslu i školi? Ne brinite, imamo pravu pomoć za vas! 

Ne izbjegavajte kofein 

Samo malo kofeina budi mozak, poboljšava koncentraciju, oslobađa stres, puni tijelo energijom i pomaže vam da duže živite. Ako kava nije vaše omiljeno piće, kofein se također nalazi u energetskim pićima, analgeticima, sladoledu ili vodi obogaćenoj okusima. Učinci kofeina na pamćenje su kratkotrajni, a previše kofeina može uzrokovati nervozu i nelagodu.

Glavobolja i povraćanje neki su od simptoma tumora mozga, a ignorirati ih ne smiju ni mlade osobe

Jedite borovnice

Ovo ukusno bobičasto voće štiti mozak od oksidativnog stresa i smanjuje učinke bolesti povezanih sa starenjem, poput Alzheimerove bolesti ili senilnosti. Istraživanja pokazuju kako one poboljšavaju sposobnost učenja te motoričke sposobnosti .

Doručkujte

Nije potrebno ponavljati koliko je loše za zdravlje preskakati doručak, ali nova istraživanja pokazuju koliko je on važan za rad mozga tijekom dana – doručkom mu dajete potrebnu energiju. 

Omega-3 masne kiseline

Dva puta u tjednu je dobro jesti ribu koja obiluje ovim kiselinama. Omega 3 masne kiseline štite od Alzheimerove bolesti, senilne makularne degeneracije oka, osteoartritisa, bolesti krvožilnog sustava, jača kosti,a čak i mališanima pomaže brže naučiti čitati. Održite svoj um britkim uz prirodne masne kiseline.

Hoćete li ujutro ustati ili ostati u krevetu – to je vaš izbor! Kako pravilno birati u 2019.?

Magnezij

Najučinkovitiji način povećanja unosa magnezija je hranom, a on može pomoći u obrani protiv gubitka pamćenja i manjka koncentracije. Ovim se putem lakše apsorbira nego iz dodataka prehrani. Hrana koju bi trebali češće konzumirati uključuje bademe, brazilske oraščiće, kvasac, heljdu, indijske oraščiće, morske alge, kikiriki, bučine sjemenke i žitarice od cjelovitog zrna. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo