Kada ste se zadnji put testirali na klamidiju?

breyer_labotarorij1-170114.jpg

Kako bi podigla svijest o važnosti testiranja na klamidiju, Poliklinika Breyer kroz mjesec lipanj provodi akciju testiranja po 50 posto povoljnijoj cijeni!

Infekcija bakterijom Chlamydia trachomatis jedna je od najčešćih spolno prenosivih infekcija. Dok C. trachomatis može i u žena i u muškaraca izazvati upale urogenitalnog trakta, komplikacije tih upala u žena mogu dovesti i do neplodnosti. Simptomi infekcije mogu biti diskretni. Ako postoji sumnja na infekciju, izravno testiranje je najpouzdaniji način rješenja dileme.

Spolne infekcije C. trachomatis se prenose analnim i genitalnim spolnim odnosom. Korištenje kondoma smanjuje rizik od infekcije, dok ostali oblici kontracepcije, poput kontracepcijskih pilula, ne pružaju zaštitu od spolno prenosivih infekcija bilo koje vrste.

Procjenjuje se kako je čak jedna od deset žena u dobi do 25 godina zaražena klamidijom, a gotovo 70 posto njih nije svjesno zaraze. Može se pretpostaviti da je slična epidemiološka situacija i u muškoj populaciji. Stoga je vrlo važno da oba partnera ciljanim testiranjem na C. trachomatis provjere svoj status i spriječe širenje te bolesti.

Od osobite je važnosti da testiranje na klamidiju provedu partneri koji planiraju trudnoću, kao i trudnice. Kod žena zaraženih klamidijom veće su šanse za izvanmaterničnu trudnoću i prijevremeni porod, a postoji i vjerojatnost infekcije djeteta tijekom poroda. Novorođenče može razviti konjuktivitis (infekcija oka) i upalu pluća.

Testiranje na infekciju klamidijom u Poliklinici Breyer po 50 posto povoljnijoj cijeni

brayer

Kako bi potakli što više žena, ali i muškaraca da brinu o svom seksualnom zdravlju te spriječe širenje ove najčešće spolne infekcije, Poliklinika Breyer kroz mjesec lipanj vrši testiranje na infekcije C. trachomatis u urogenitalnom traktu po 50 posto povoljnijoj cijeni.

Infekcija klamidijom može se dijagnosticirati i iz uzoraka prvog mlaza prvog jutarnjeg urina, a ne samo iz vaginalnog brisa (kod žena) ili brisa uretre (kod muškarca), stoga je testiranje vrlo jednostavno i bez nelagode.

Bezbolno testiranje uz brze rezultate PRC metodom

Mikrobiologija Poliklinike Breyer koristi PCR metodu molekularne detekcije, koja je najsuvremenija, najosjetljivija (za pozitivan nalaz dovoljna je samo jedna bakterija/ml uzorka) i najspecifičnija (nema lažno pozitivnih nalaza) metoda trenutno dostupna na svjetskom tržištu, a kliničari su je univerzalno prihvatili kao najpouzdaniju u dijagnostici infekcije klamidijom.

Bez posebne pripreme, treba se pomokriti u posudicu za urin (prvi mlaz prvog jutarnjeg urina) i uzorak unutar dva sata donijeti u Polikliniku na obradu. Rezultati pretrage izdaju se unutar deset radnih dana i nalaz se može dostaviti putem maila, faksa ili pošte.

Stoga, učinite veliki korak za vaše zdravlje malim posjetom Poliklinici Breyer.

Uskoro potražite Polikliniku Breyer i u Novom Zagrebu

Novi laboratorij u Centru Bundek (Ede Murtića 9) zadovoljit će sve potrebe stanovnika južnog Zagreba te nadopuniti ponudu koju pruža sadašnji laboratorij u Ilici 191.  Poliklinika Breyer svakom pacijentu nudi zaokruženu laboratorijsku obradu: uz specijalističke biokemijske analize Poliklinika Breyer vrši i kompletnu mikrobiološku obradu.

Više informacija, radno vrijeme i kontakte potražite na www.lab-breyer.com

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!