Zdravlje

Zdravlje

Liječenje alergija biorezonatnom metodom

Shutterstock

Biorezonanca postaje sve poznatija i u Hrvatskoj iako se već niz godina uspješno koristi u susjednim zemljama, diljem Europe i svijeta.

To je metoda koja se zasniva na principima biofizike koja polazi od stanovišta da stanice, tkiva i organi unutar našeg tijela međusobno komuniciraju, razmjenjujući informacije putem specifičnih frekvencija.

Što su frekvencije usklađenije, to je naše tijelo zdravije. Kada opterećujući utjecaji naruše tu komunikaciju, posljedica su organske promjene, tj. narušeno zdravlje.

Terapija fizioloških procesa

Govorimo o jako niskim vrijednostima tih frekvencija, ali ipak dokučivih zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji Bicom aparata velike osjetljivosti s kojim je moguće analizirati, prepoznati pa tako i ispraviti i najfinija odstupanja unutar elektromagnetskog spektra živog organizma i detektirati gotovo svaki ometajući faktor u toj komunikaciji.

Koristi se u svrhu prevencije, dijagnostike i terapije. Kada govorimo o terapiji često se definira kao “terapija fizioloških procesa” u cilju osnaživanja cijelokupnog zdravlja. Biorezonanca je dio komplementarne medicine što znači da ona nije alterantiva klasičnoj medicini već podrška, te se može istovremeno kombinirati i koristiti uz bilo koju vrstu liječenja.

Ovoj metodi fokus nije sama bolest i simptomatologija već otkrivanje uzročnika koji ometaju normalne fiziološke i biokemijske procese, te eliminacija istih kako bi se u organizmu omogućio što bolji nesmetani rad koji dovodi do zdravlja.

U svijetu se koristi zadnjih 30-tak godina. Jako je širok spektar tegoba u kojima biorezonanca bilježi dobre i uspješne rezultate, a što se tretiranja samih alergija tiče, uspješnost metode dolazi do 83% tolerancije na alergen nakon izvršenih terapija ovom metodom što je fascinantan uspjeh obzirom da je bolest već etiketirana kao nesavladiva.

Liječenje alergija komplementarnim načinima

Alergija zauzima četvrto mjesto po redu u svijetu od svih kroničnih bolesti. Može se slobodno reći da predstavlja jedan od glavnih zdravstvenih tegoba današnjice čiji broj raste iz godine u godinu.

Osim klasičnog liječenja alergija antihistaminima i kortikosteroidima koji u datom trenutku spašavaju život i neophodni su, postoje i komplementarni načini kojima je cilj da se dugoročno spriječi alergijska reakcija i stabilizira imunitet.

Biorezonantna metoda je jedna od njih.

Koristi se za sve vrste alergija; od peludne hunjavice, alergijske astme, alergijskog konjuktivitisa, alergijskih bolesti kože (atopijski i kontaktni dermatitis, urtikarija), alergija na sunce, lijekove, insekte….itd.

Neke od prednosti ove metode su te, da je moguće testirati neograničeni broj prehrambenih namirnica i alergena, ne mora se čekat idealna imunološka slika kako bi se izvršilo testiranje,mogu se normalno uzimati lijekovi, potpuno je neinvazivna i bezbolna, a rezultati se očitavaju na licu mjesta.

Biorezonacom je moguće otkriti sljedeća opterećenja, a onda ih potom i tretirati:

  • Toksično opterećenje podrazumjeva onečišćenje okoliša, elektrosmog, kemijska onečišćenja, pesticidi, aditivi, teški metali.
  • Prisutnost mikroorganizama poput bakterija, virusa, gljivica i parazita čiji toksini znatno narušavaju zdravlje i pojačavaju alergijske reakcije. Pronađena je povezanost alergije s mikroorganizmima u crijevima i želucu. Disbioza ili neravnoteža crijevne flore dovodi do propusnosti crijeva. Zbog propusnosti dolazi do hiperstimulacije imuno odgovora u tijelu koji je jedan od ključnh uzroka alergija i autoimunih bolesti. U toj uneravnoteženosti stvara se toksičan otpad koji utječe na imunitarni sustav i tako može oslabiti bilo koji sustav našeg organizma.
  • Zdrava mikroflora crijeva i želuca osnovni je preduvijet za cjelokupno zdravlje ljudskog organizma.
  • Hrana je čovjekov glavni potencijalni alergen i stvaratelj ovisnosti. Hrana koja se neprestano ponavlja, također iscrpljuje enzimske sustave. U svrhu stabilizacije našeg imunitarnog sustava od izuzetne važnosti je eliminirati hranu koja nas opterećuje i koja se u potpunosti ne probavlja ili na koju smo stvorili preosjetljivost. Test intolerancije na hranu od velike je važnosti za tu svrhu.

Glavna opterćenja su najčešće maskirana i to najčešće budu mlijeko i pšenica, iako to može biti i bilo koja druga namirnica ili alergen. To su namirnice koje se najčešće koriste od ranog djetinjstva i svakodnevno se unose u organizam.

Genetski faktor, psihosomatski stres, cjepiva i lijekovi također mogu biti jedan od opterećujućih faktora koji dodatno narušavaju organizam.

Prevencija je ključ uspješnog liječenja alergija

Za dugoročno i uspješno liječenje alergija neophodna je prevencija. Kod peludnih alergija rezultati su najučinkovitiji kada se rade terapije za pripremu protiv alergija u vrijeme kada alergen još nije u zraku, iako se najčešće tretira kada je polinoza već nastupila. Cilj je stabilizirati imunitarni sustav prije početka alergijske reakcije što bi značilo prije jesenskih i prije proljetnih mjeseci.

Takav pristup primjenjiv je općenito za jačanje imuniteta u svakom njegovom smislu. Na taj način ćemo se najuspješnije obraniti i od prehlada, viroza i gripa koje se najčešće javljaju na prijelazima godišnjih doba. Idealno je stvaranje dugoročne otpornosti na individualizirani način.

Naravno, kao i kod alergija, moguće je „gasiti požar“ i ubrzati proces oporavka i onda kada je bolest već nastupila.

Eliminacija toksičnih opterećenja, uvođenje adekvatne i ekvilibrirane prehrane, uspostava pravilnog funkcioniranja crijeva i testiranjem i biranjem dodataka prehrani i mikronutrijenata nakon provjere vitaminsko-mineralnog statusa, napravili smo dobru bazu da bi naš organizam nesmetano i pravilno funkcionirao. Održavanjem takvog statusa, lakše je odoljeti i stresnoj svakodnevici koja je vrlo česti okidač našeg doba i konstantan izazov za naš imunitrni sustav.

Kome se preporuča biorezonanca?

Svima koji žele zadržati postojeće dobro zdravlje, ili se ne osjećaju zdravo, a pogotovo onima koji su ušli u slijepu ulicu s konvencionalnom medicinom i treba ih usmjeriti u kojem smjeru krenuti. To je jedan novi model pristupa zdravlju i odnosu prema zdravlju koji bi trebao postati više dio načina življenja svake osobe na adekvatan način.

Osobito je korisna i učinkovita kod djece. Potpuno je neinvazivna i bezbolna i kontrindikacije joj nisu poznate.

Osim alergija, primjenjuje se kod gastrointestinalnih tegoba, hormonalnih disbalansa, genitalnourinarnih tegoba, kroničnih i metaboličnih bolesti, bolova, psihološko-emocionalnih teškoća, poremećajima pažnje kod djece itd.

Bilo kakav znak vašeg tijela koji možete prepoznati kao signal da se nešto događa kao što su nedostatak energije, nefokusiranost i rastresenost, višak kilograma… Što se ranije krene, rezultati su brži. Nije potrebno čekati da se „čaša prelije“ da bi nešto promijenili kada imamo priliku da to učinimo odmah.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo