Muškarci bi više potrošili na poklon novoj djevojci - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Muškarci bi više potrošili na poklon novoj djevojci

Iako su na zlu glasu zbog toga se ne sjete uvijek darivati svoju partnericu za rođendan, Valentinovo, Božić ili neki drugi bitniji datum, najnovija je anketa pokazala kako je baš muški spol u većoj mjeri sklon darivanju nego što su to dame.

Ususret otvorenju sezone božićne kupovne groznice, portal Cupid.com proveo je istraživanje među kupcima s pitanjem koliko namjeravanju potrošiti novaca i na koga. Rezultati su pokazali kako su muškarci spremniji posegnuti dublje u džep i novčanik kako bi darivali svoju partnericu.

Upitane koliko bi potrošile na muškarca koje su taman upoznale prije Božića, 32 posto ispitanica je odgovorilo da bi potrošile jedan peni (otprilike 9,30 kuna), usporedno s 26 posto muškaraca koji bi potrošili isto toliko na “vrlo svježu djevojku“. No, kada je riječ o konkretnijim poklonima, nježniji spol se može posramiti, s obzirom da su muškarci bili spremniji potrošiti više. Tako je samo pet posto ispitanica reklo kako bi potrošile više od sto funti (otprilike 930 kuna) na novog partnera, dok je isto reklo čak 22 posto muškaraca.

No, koliko daju, toliko i očekuju – 15 je posto ispitanika reklo kako bi mogli raskinuti tu novu vezu ako bi njihov poklon bio puno skuplji od dara partnerice njima.

“Kupnja božićnog poklona je težak zadatak u bilo kojoj vezi, kamoli u novoj vezi. Možda niste sigurni u ukus partnera i uvijek se brinete oko toga koliko ćete potrošiti. Međutim, nešto s puno pažnje će imati veliki učinak, veći nego zaista skupi poklon“, komentirao je Sean Wood, direktor komunikacija portala Cupid.

Jeste li već počeli razmišljati o božićnom poklonima? Birate li radije ručno izrađene ili one iz dućana?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo