Nakon kupki u naftalanu – najmanje 6 mjeseci bez bolova ili iritacija - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Nakon kupki u naftalanu – najmanje 6 mjeseci bez bolova ili iritacija

Terapija naftalanom

Imate li problema s reumom? Jesu li vam dijagnosticirali neko od oboljenja iz spektra upalnih reumatskih bolesti: reumtoidni artritis, psorijatični artritis, degenerativu bolest zglobova ili kralješnice, izvanzglobni reumatizam? Ili su vam život opteretile kožne bolesti? Psorijaza, neurodemitis..? Ako još niste probali, možda je vrijeme za – naftalanoterapiju.

Zemno mineralno ulje naftalan prirodno je ljekovito sredstvo kojim se u medicini koriste jedino u Azarbajdžanu i – Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu, gradiću nedaleko od Zagreba. Već 25 godina ovo jedinstveno hrvatsko lječilište pomaže oboljelima iz Hrvatske i cijelog svijeta, a prije nekoliko godina na tržište su lansirani i specijalizirani proizvodi – krema i ulje – na bazi naftalana koji nadopunjavaju liječenje u bolnici ili služe za pomoć svima koji se suočavaju s neugodnim problemima kože.

U Specijalnoj bolnici Naftalan primaju se bolesnici s uputnicama HZZO, ali dio kapaciteta je dostupan za sve koji su zainteresirani za liječenje uz pomoć naftalana ili žele spojiti liječenje i opuštanje, ili liječenje i tretmane za pomlađivanje i uljepšavanje.

Jedno od najčešćih pitanja svih zainteresiranih za terapije i tretmane u SB Naftalan jest: kako se zapravo odvija naftalanoterapija i kakvi su rezultati?

Naravno, ovisno o uputama liječnika specijalista, dva su osnovna oblika naftalanoterapije: opća, kroz naftalanske kupke u kadi i premazivanje tijela naftalanom, i lokalna terapija.

Pacijenti su kod naftalanske kupke uronjeni u uljni medij naftalan temperature 34-38oC do ramenog pojasa, u trajanju od 12 do 14 minuta, a pacijent premazan naftalanom izložen je obasjavanju Solux lampom u trajanju od 15 do 20 minuta.

Opća naftalanoterapija provodi se kod oboljelih svaki dan tijekom boravka u SB Naftalan.

Kod lokalne terapije provode se djelomične kupke ili djelomično premazivanje određenog dijela tijela, te mastikoterapija, jontofereza ili sonofereza s naftalanom. Nudi se i masaža, medicinska gimnastika, suvremena elektroterapija i mnogi drugi terapijski modeli.

Valja naglasiti: Nakon svakog pacijenta naftalan se sterilizira a sanitarni uvjeti u cijeloj SB Naftalan su na visokom nivou. Bolnica bilježi veliki broj pacijenata i gostiju iz cijelog svijeta koji se ponovno vraćaju – što je nesumnjivi pokazatelj zadovoljstva korisnika, ali i učinkovitosti.

Ravnatelj SB Naftalan, dr. Goran Maričić, pojašnjava: „Terapija naftalanom se kod oboljelih obično provodi jednom godišnje po dva do tri tjedna, i zadovoljni smo kad postignemo remisiju kod pacijenata u trajanju od šest mjeseci.“

„Dva su ključna razloga za uspjeh SB Naftalan“, naglašava dr. Maričić. „ Ljekovita svojstva naftalanskog ulja ali i stručno osoblje, od liječnika do asistenata. To je razlog zbog kojeg se zadovoljni pacijenti ponovno vraćaju u Ivanić-Grad.“

Uz liječenje u SB Naftalan uspješno nadograđuju ponudu svim korisnicima i bogatim wellness programom ali i iznimno kvalitetnim uslugama iz kozmetikologije: sve tretmane njege kože ali i pomlađivanja ovdje izvodi stručno medicinsko osoblje uz pomoć najsuvremenije tehnike.

SB Naftalan postaje jedinstveni centar zdravlja i ljepote, a rezultati liječenja otvorili su vrata i ozbiljnom razvoju institucije. Da bi boravak svim pacijentima i gostima u SB Naftalan bio što udobniji grade se vanjski i unutarnji bazeni , novi restoran s kuhinjom, fitness dvorana i mnogi drugi popratni sadržaji, čije otvorenje se očekuje krajem iduće godine.

Više informacija na: www.naftalan.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo