Poliklinika Ghetaldus pruža sve oftalmološke usluge u skladu s najsuvremenijim trendovima - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Poliklinika Ghetaldus pruža sve oftalmološke usluge u skladu s najsuvremenijim trendovima

Stručno osposobljeno osoblje Poliklinike spremno je pružiti sve oftalmološke usluge našim pacijentima u skladu s najsuvremenijim trendovima, od najjednostavnijih – određivanja naočala, pa sve do najzahtjevnijih – operacijskih zahvata.

Poliklinika Ghetaldus privatna je oftalmološka zdravstvena ustanova osnovana 1994. godine. Danas u svom sastavu ima oftalmološke ordinacije diljem Hrvatske. U nekima djeluje uz ugovor sa HZZO-om i osiguravajućim kućama, a u ostalima nudi širok spektar usluga na komercijalnim osnovama, kao klasična privatna zdravstvena ustanova. Poliklinika funkcionira kao samostalan medicinski subjekt, s organiziranim timovima specijalista oftalmologa i medicinskih sestara. U Poliklinici Ghetaldus zaposleno je 20 liječnika specijalista oftalmologa i 20 medicinskih sestara.

Stručno osposobljeno osoblje Poliklinike spremno je pružiti sve oftalmološke usluge našim pacijentima u skladu s najsuvremenijim trendovima, od najjednostavnijih – određivanja naočala, pa sve do najzahtjevnijih – operacijskih zahvata.
U strategiji razvoja djelatnosti Poliklinike, osim ulaganja u najsuvremeniju oftalmološku opremu, posebnu pozornost poklanjamo kontinuiranom usavršavanju naših liječnika specijalista oftalmologa. Omogućavamo im sudjelovanje na domaćim i inozemnim oftalmološkim kongresima te raznim tečajevima i simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bismo istovremeno doprinijeli širenju naših subspecijalističkih oftalmoloških djelatnosti.

U svakoj od naših ordinacija, na temelju općeg oftalmološkog pregleda, utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza bolesti ili stanja i primjenjuje potrebito liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće), dok se na lokaciji Av.V.Holjevca 22 u Novom Zagrebu u sklopu DZ Siget nalazi dijagnostičko terapijski oftalmološki centar Poliklinike Ghetaldus

Dječja oftalmologija i strabizam

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije. Često su nedovoljno obuhvaćena ranim preventivnim pregledima u dobi od 3-4 godine, kao i pregledima kada su problemi s vidom već izraženi kroz simptome strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja itd

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser

Najčešći pacijenti koji zahtijevaju pretrage stražnjeg segmenta oka su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju (FAG) te diodnim fotokoagulacijskim laserom.

Glaukom – kontrola očnog tlaka, pregled vidnog polja, OCT

U svim našim ordinacijama možete kontrolirati i tretirati povišeni očni tlak. U sklopu dijagnostike povišenog očnog tlaka preporuča se pretraga vidnog polja, tzv.
kompjuterizirana perimetrija, aparatom Octopus 900, ultrazvučno mjerenje debljine rožnice, pahimetriju i optička koherentna tomografija OCT vidnog živca.

Operacijski zahvati

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti i manje operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića i slično). Od svibnja 2008. na istoj lokaciji u funkciji je i naša operacijska sala za operacije sive mrene (katarakte).

POLIKLINIKA GHETALDUS PACIJENTIMA PRIBLIŽILA OFTALMOLOŠKE USLUGE. NA JEDNOME MJESTU MOŽETE OBAVITI SVE – OD ODREĐIVANJA DIOPTRIJE, VIDNOGA POLJA, PAHIMETRIJE, OCT-a, FAG-a I LASERA PA SVE DO OPERACIJE MRENE

 

www.ghetaldus.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo