Zdravlje

Zdravlje

Priče o proljetnom umoru nisu preuveličane – kako ojačati imunitet?

Proljeće je način na koji priroda kaže: “Zabavimo se!” – Robin Williams

Dolaskom proljeća polako se budimo iz zimskog sna i odmičemo od ove poprilično čudnjikave zime koja je u temperaturama toliko varirala da je to bilo teško pratiti.

Veselimo se višim temperaturama, boravku na otvorenom, onom predivnom mirisu buđenja proljeća? u zraku, prvim pupoljcima, dužim danima i aktivnostima. No je li naš organizam spreman na te promjene? Općenito gledajući, nije.

Nakon zimskih mjeseci, tijekom kojih smo u organizam uglavnom unosili tešku i kaloričnu hranu, prvi proljetni dani ljude zatječu nespremnima. Manji unos voća i povrća u organizam te smanjena tjelesna aktivnost tijekom zimskih mjeseci mogu kod većeg broja ljudi uzrokovati osjećaj umora, pad koncentracije i energije, bezvoljnost i nesanicu.

Umor, pad koncentracije, bezvoljnost

Iako se često misli da su priče o proljetnom umoru preuveličane, pa čak i izmišljene, istina je da on uistinu postoji i da pogađa popriličan broj ljudi.

Upravo zbog toga treba postupno pripremati svoj organizam na proljetni ritam, započinjući s laganijim tjelesnim aktivnostima kako ne bismo na samom početku pretjerali i učinili više štete nego koristi.

Preporučuje se provoditi više vremena na svježem zraku, hodati, trčati, rolati, voziti bicikl… Aktivnosti je mnogo pa svi možemo izabrati onu nama najdražu. A važno je da, kad je riječ o vježbanju, ostanemo dosljedni i redoviti. Poznat vam je taj dio, zar ne?

Početak alergija

Osim proljetnog umora, koji nam poprilično može pokvariti planove, s proljećem stižu i prve ovogodišnje alergije. Simptomi kao što su curenje nosa, šmrcanje, kihanje i suzenje očiju najčešći su pokazatelji alergijske reakcije. Iako svi znamo da je izbjegavanje alergena najbolji način prevencije, svakodnevne nam obveze to ne dopuštaju. Odlazak na posao, u dućan ili po dijete u vrtić nešto je što se mora obaviti i zato je važno da u vrijeme alergija funkcioniramo koliko-toliko normalno, a da pritom ne izgledamo kao da nas je napao roj osa.

Druga najbolja prevencija alergijskih reakcija zapravo je jačanje imunološkog sustava, a to je moguće postići uzimanjem dodataka prehrani koji sadrže beta-glukan, vitamin C i cink.

Osim što je potrebno unositi što raznolikiju hranu, dodatni aktivator imuniteta može se pronaći u dodacima prehrani.

Yasenka dodaci prehrani s beta-glukanom i vitaminom C.

Yasenka Imuno linija nudi paletu proizvoda za cijelu obitelj, kojima su osnova beta-glukan i vitamin C.

Imuno BC plus – snaga u jednoj kapsuli

Snaga koja djeluje trenutno te se upravo zbog toga preporučuje svima koji imaju intenzivan životni tempo, ljudima koji su u pokretu, koji su svestrani, koji stalno žele više. Preporučuje se poslovnim ljudima, roditeljima s malom djecom, studentima i sportašima. Djeluje trenutno i savršen je pripravak za ovo prijelazno razdoblje kada tijelo prelazi iz pasivne u aktivnu fazu. Kapsule osim 266,7 mg visokopročišćenog beta-(1-3/1,6)-D-glukana (>75%) izoliranog iz stanične stijenke kvasca i vitamina C (90 mg) sadrže i cink (7,5 mg), koenzim Q10 (10 mg) te ekstrakt korijena ginsenga. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C ima ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, noktiju, kože i vida.

Imuno BC 500 – imunitet pod kontrolom

Tijekom cijele godine važno je držati imunitet pod kontrolom, pogotovo ako je vaš životni tempo naporan i ako patite od kronično smanjenog imuniteta. Kapsule sadrže 500 mg visokopročišćenog beta-(1,3/1,6)-D-glukana (>75%) izoliranog iz stanične stijenke kvasca i 100% preporučenog unosa vitamina C (80 mg), koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Imuno BC tekući dodatak prehrani, 125 ml – prijatelj imuniteta vaše djece

Preporučuje se vrtićkoj djeci, koja su najviše na udaru virusa i bakterija. Kako bi se osnažio organizam, Imuno BC tekući dodatak prehrani preporučuje se uzimati preventivno tijekom cijele godine, posebice za vrijeme trajanja infekcija i nakon infekcija. Tekući je dodatak prehrani koji u sebi sadrži visokopročišćeni beta-(1,3/1,6)-D-glukan i vitamin C. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti. Yasenka Imuno BC tekući dodatak prehrani ugodnog je okusa naranče koji je prilagođen djeci.

Sve dodatne informacije o proizvodima pronađite na stranici www.yasenka.hr ili na Facebook profilu. Pripremite se na vrijeme i uživajte u proljeću!

Sponzorirani sadržaj

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo