Zdravlje

Zdravlje

Riješite se proljetnog umora uz Mulier metodu

Radi li se o proljetnom umoru ili možda patite od sindroma kroničnog umora? Što god da je od toga problem, možete ga riješiti uz Mulier metodu.

Naime, ako ste umorni samo kad dođe proljeće, to može biti i normalan proces tijela koje se budi iz zimskog sna, privikava se na veću količinu svjetla, topline, energije. Makar, tijelo i duh koji su zdravi u potpunosti, nikad nisu umorni.

Potrebno je uočiti razliku između zdravog i bolesnog umora. Upravo vam u tome može pomoći Mulier metoda, koja je nastala iz potrebe za brigom o cjelovitom zdravlju te potragom za uzrokom i rješenjem uzroka problema. Dakle, kod umora uzimamo u obzir sve što se dešava u tijelu. Uz umor mogu se javiti i nesanica, bolovi u vratnoj kralježnici, problemi s probavom ili upala mjehura.

Naš organizam funkcionira po hijerarhiji, a na vrhu hijerarhije je hipofiza. Ona upravlja svim žlijezdama (štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi), a žlijezde organima. Ako osoba ima umor uz druge, potrebno je istražiti, prije svega, rade li sve žlijezde normalno jer osjećaj umora može izazvati hipotireoza (smanjena funkcija štitnjače), hipertireoza (povećana funkcija štitnjače), adrenalni umor (iscrpljivanje nadbubrežnih žlijezda zbog kontinuiranog stresa)… Zatim slijedi utvrđivanje zdravlja kralježnice.

Već i male deformacije i bolovi na kralježnici utječu na kvalitetu našeg disanja, a disanje utječe na sve funkcije organa, jer donosi kisik u stanice. Svaka bol, upala, degenerativna promjena u tijelu uvijek je, između ostalog, pokazatelj nedostatka kisika u stanicama. U takvim stanicama mogu se nastaniti paraziti, koji su također uzročnici kroničnog umora, uz virusne i bakterijske upale.

Umor se javlja i uz bolove kralježnice, a može značiti upalu zglobova, nedostatak sinovijalne tekućine, pomicanje diskova, dehidraciju, nakupljanje mliječne kiseline… Kod zdrave kralježnice ne postoji umor.

I na kraju, subjektivni osjećaj umora znatno utječe na kvalitetu života. Vrlo često ovisi o životnoj motivaciji, a kad prevladaju negativne emocije (tuga, strah, bijes), zablokiraju tijelo i duh u svim životnim procesima. Umor je samo jedan simptom koji izgleda bezazleno, ali može pogodovati da se dugo ne pomaknemo s mrtve točke i počnemo uzgajati nezadovoljstvo i nemir.

Dakle, ako smo umorni, onda se simptomi uvijek najprije i najočitije reflektiraju na ova tri sustava: hormone, kralježnice i emocije. Tu tražimo uzrok i rješenje problema.

Sve o sindromu kroničnog umora možete naučiti na tečaju: Pristup sindromu kroničnog umora.

Što znači da je netko zdrav?

To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica gipka, fleksibilna i zdrava te da se osjećamo mirno i sigurno (izostanak tuge, bijesa ili straha).

Više o Mulier metodi pročitajte na stranici Mulier metoda.

Mulier zdravstveni vikend, koji se održava od 11. do 14. travnja u Rogoznici u hotelu Life, ima za temu i cilj rješavanje umora, revitalizaciju i vraćanje snage. Program sadrži:

  • liječnički pregled prije i na kraju programa
  • jutarnje vježbe za kralježnicu
  • večernje vježbe opuštanja uz stručno vodstvo
  • zdravu mediteransku hranu
  • tečaj o prehrani, recepte
  • tečaj o zdravlju (razne teme)
  • aktivnosti u prirodi
  • poklon paket (skriptu, recepte, eterično ulje, prirodnu kozmetiku, sat vježbanja u Holističkom centru Mulier)
  • aktivnosti za duhovno zdravlje

Više o Mulier zdravstvenom vikendu pročitajte na: Mulier program.

 

 

Autorica teksta: Dr. Meri Bura,
Holistički centar Mulier

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo