Zdravlje

Zdravlje

Samo jak imunitet štiti od prehlade i gripe

Shutterstock

Imunološki sustav čine obrambene stanice čiji je zadatak zaštiti organizam od napada virusa i bakterija.

Zdravlje organizma može biti narušeno ako se krećete među velikom grupom ljudi, ne pazite na zdravu prehranu, pušite, preskačete san i patite zbog stresa. Imunološki sustav je posebno osjetljiv i zahtjeva više brige tijekom jesenskih i zimskih dana koje ne znače samo pad temperature, nego, gotovo uvijek, i pad imuniteta.

Kako prepoznati pad imuniteta?

Ako često podliježete prehladi ili herpesu ili nemate energije to može biti znak da je vaš imunitet oslabljen. Želite li održati dobro zdravlje tijekom ovog godišnjeg doba, potrebno je učiniti sve kako biste ga ojačali i zaštitili se od ozbiljnijih oboljenja.

Kako zaštiti zdravlje?

Potrebno je zadovoljiti određene uvijete kako bi se organizam mogao boriti protiv štetnih vanjskih utjecaja, a to zahtijeva promijene u vidu prehrane i urednih životnih navika. Pronađite način kako se boriti protiv stresa, prestanite pušiti, konzumirajte puno tekućine, odmarajte i ne praskačite fizičku aktivnost.

Hrana kao zaštitinik imuniteta

Ako u prehranu uvrstite veće količine voća i povrća u njihovom sirovom obliku vaš će organizam dobiti potrebnu količinu vitamina koje on ne može sam proizvesti, ali ih treba za pokretanje različitih procesa i zaštite zdravlja.

Jedan od najjačih antioksidansa je vitamin C koji stimulira imunološki sustav i neutralizira učinak slobodnih radikala. Smatra se jednim od najvažnijih vitamina za prevenciju nastanka bolesti i smanjenje oštećenja stanica kada je bolest već nastupila. Možete ga pronaći u kiselom kupusu, peršinu, cvjetači i prokulici i agrumima.

Dnevna preporuka nutricionista

Probiotike je korisno uzimati putem fermentiranih mliječnih proizvoda, no za pouzdani zaštitni učinak poželjno je posegnuti za dodacima prehrani poput proizvoda PROBalans IMUNO. PROBalans IMUNO uz korisne bakterije Bacillus subtilis osigurava i imunostimulativni vitamin C i cink.  Više saznajte na probalansimuno.hr

Ordinacija.hr  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo