Zdravlje

Zdravlje

Volim te, ali više nisam zaljubljen u tebe…

Uvijek jedan partner shvati da je strasti u braku nestalo, iako još uvijek voli partnera i silno želi da se iskra opet pojavi. No, kada se želja ugasi gotovo ju je nemoguće ponovno oživjeti. Na žalost, često se događa da jedan partner “zatvara oči” i miri se sa situacijom ili ne želi prihvatiti. Ova spoznaja jednako je bolna za oba partnera.

Rečenica “Volim te, ali više nisam zaljubljen” skoro je uvijek zadnje zvono braka. U brakovima se prvotna jaka povezanost polako gasi, no to se odvija postepeno i suptilno da može proći puno vremena prije nego li se probudimo jedno jutro sa spoznajom da je gotovo.

 Zašto te riječi toliko bole?

Ova izjava je bolna jer podsjeća na snažnu silu para i njihove želje da budu zajedno, potrebe za dijeljenjem intime, seksualnu energiju koja je bila važan čimbenik zaljubljivanja. Opisuje gubitak zadovoljstva u zajedništvu. Iako jedan od partnera izbjegava suočavanje s novonastalim stanjem, jednom kad si dopusti prihvatiti istinu, veza s tim partnerom postane nepodnošljiva i kraj dođe brzo.

Teško je i promatraču, a kamoli ne akterima prihvatiti da se jedan “savez” raspada zbog umora, obaveza ili podizanja obitelji. Na žalost ljubav je umijeće i zahtjeva konstantnu brigu i trud.

Što učiniti?

Ako vi mislite da se seksualna privlačnost s vremenom može probuditi, dajte sve od sebe da se to dogodi. Ako smatrate da je nemoguće upaliti staru vatru, onda nema smisla ostati u takvom odnosu. Znanstveno je dokazano da ova vrsta nezadovoljstva čovjeka stavlja u stanje depresije, a u konačnici i fizički češće obolijevaju od raznih bolesti.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo