Zdravlje

Zdravlje

Zašto je biorezonantna (terapija “MO-RA”) metoda liječenja?

Anegdota iz života Alberta Einsteina kaže kako je držao češnjak iznad ulaznih vrata i jednom prilikom ga posjeti njegov prijatelj i komentira: “Nemoj mi reći, da Ti, veliki znanstvenik, vjeruješ u te gluposti?” Einstein odgovara: “Ne trebaš vjerovati da bi funkcioniralo”.

Premda osporavana, biorezonantna terapija nije praznovjerje, a kako “funkcionira” mogu posvjedočiti izlječeni i zadovoljni pacijenti koji su učinili da ova metoda liječenja postane popularna i proširi se izvan granica Njemačke u kojoj je razvijena.

Danas je biorezonanca prepoznata od brojnih medicinskih stručnjaka, dok su pozitivna iskustva pacijenata zaslužna za sve veće zanimanje stručne i opće javnosti u Hrvatskoj za biorezonantni tretman. Valja napomenuti kako je biorezonanca u Rusiji u sustavu javnog zdravstvenog osiguranja, dok susjedna Slovenija bilježi veliku popularnost ove metode liječenja, o čemu svjedoči i brojka od gotovo 150 ordinacija koje već godinama uspješno provode tretmane.

Riječ rezonanca znači harmoničnost, dok biorezonanca u užem smislu označava harmoničnost biološkog organizma kojeg izjednačavamo sa zdravljem. Biorezonanca je biofizikalna metoda prirodnog, sigurnog i neinvazivnog liječenja. To je metoda koja pomaže našem organizmu da vrati narušenu komunikaciju između stanica. Poznato je da stanična ravnoteža pridonosi normalizaciji svih tjelesnih funkcija koje su preduvjet ozdravljenju. Što su frekvencije usklađenije naše tijelo je zdravije, svaki organ obavlja svoju funkciju i organizam nesmetano funkcionira.

Svjesni smo da današnji način života (stres, unos kemikalija putem nezdrave hrane, pića i lijekova) ima nepovoljan utjecaj na naš organizam, te ga oslabljuje i opterećuje. Organizam čiji je imunosustav oslabljen ne može se boriti i eliminirati gljivice, bakterije, viruse i parazite. U našem tijelu tada dolazi do neravnoteže staničnih frekvencija što uzrokuje različite oblike poremećaja. U početnom stadiju nepravilnosti se manifestiraju u obliku kroničnog umora i pospanosti, dok nesavjesno ponašanje i ignoriranje metabolične neravnoteže može dovesti do većih akutnih poremećaja u organizmu koji zahtijevaju hitno liječenje.

Izvor biorezonance

Idejna osnova biorezonance proizlazi od dr. F. Morella, koji je razdvojio elektromagnetske signale ljudskog organizma na fiziološke – zdrave oscilacije i na patološke – nezdrave oscilacije. Utvrđeno je da su fiziološke oscilacije harmonične i visokokvalitetne te su praktično identične svim ljudima, za razliku od patoloških, koje su nespecifične i ovisne od patoloških opterećenja.

Kako biorezonanca pomaže?

Biorezonantna terapija “MO-RA” MOrell-RAsche temelji se na fenomenu da elektromagnetski valovi mogu dijagnosticirati i utjecati na pojedinu ljudsku bolest. Putem elektroda, signal iz organizma se transformira te se stvara stimulans terapeutskog učinka.

Uz pomoć uređaja moguće je detektirati niz bolesti i deficita u organizmu, te stimuliranjem promjene u biorezonanci ljudskih stanica promijeniti, usporiti ili u potpunosti zaustaviti napredovanje bolesti. Biorezonanca stimulira individualni razvoj bez potrebe za medikamentima poput kortikosteroida i sl. te samim time ne razvija nuspojave koje često znaju biti opasnije od inicijalnog problema.

Efikasnost biorezonantne terapije

Biorezonantna terapija “MO-RA” uspješno se provodi već tridesetak godina. Znanstvena istraživanja su potvrđena rezultatima a potkrjepljena brojnom dokumentacijom o individualnim uspjesima kod tretiranja niza problema. Velika efikasnost uređaja za biorezonancu uočena je kod tretiranja alergijskih i funkcionalnih smetnji, intolerancija, psihosomatskh bolesti, ovisnosti i reumatskih oboljenja, te hormonalnih i gastrointestinalnih poremećaja.

Važno je istaknuti presudu Visokog Regionalnog suda u Münchenu iz 14.5.2009. u pravnom sporu tijekom kojeg je dosuđeno da pacijenti, terapeuti i javnost moraju biti informirani o činjenici da se alergije mogu testirati i tretirati bezbolno, bez nuspojava pomoću klasične biorezonantne metode.

Treba naglasiti da sve veći broj liječnika konvencionalne medicine u liječenju pacijenata koristi prednosti spomenutog uređeja i metodu biorezonance kao metodu komplementarne medicine. Oni uspijevaju pronaći najbolju i najzdraviju opciju za svoje pacijente, i to bez utjecaja kemije. Biorezonanca se uspješno koristi i u brojnim ordinacijama homeopatske prakse. Isto tako postoje i oni liječnici koji ne priznaju spomenutu metodu ili nisu upoznati s njom. Sve u svemu, na nama je da zaključimo kako biorezonanca bilježi sve veći uspjeh i to prvenstveno radi metode koja je usmjerena otkrivanju uzroka poremećaja i njihovom tretmanu a ne samo saniranju simptoma.

www.bio-rezonanca.hr

www.diagcenter.si

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo