Zdravlje

Zdravlje

Bolovi u prsima i preskakanje srca – najčešća pitanja i odgovori liječnika

Odgovore na vaša pitanja vezana za bolove i smetnje u području srca donose naši stručnjaci iz rubrike Halo, doktore!

Donosimo pet pitanja koja ste postavili našim liječnicima u rubrici Halo, doktore! o bolovima i smetnjama u području srca. Ako i vi imate sličan problem, a niste pronašli odgovor među već objavljenim pitanjima, svoje pitanje možete postaviti u rubrici Halo, doktore!

1. Bol u predjelu srca koja se javlja pri određenim pokretima

Vaše pitanje: Molio bih Vas za mišljenje o problemu koji me muči. Naime, prije dvije godine sam imao infarkt i urađena mi je operacija 4 bajpasa. I nakon toliko vremena ja i dalje osjećam bol u predjelu srca, često toplinu u tom dijelu grudnog koša, bol i nelagodnost kod bilo kojeg naglog pokreta, nemogućnost ležanja na lijevoj strani. Često osjećam kao da me zasiječe u predjelu srca i kao da je tu zategnuta neka žila pa mi to smeta, boli. Napominjem da redovno pijem terapiju, redovno radim kontrole kod kardiologa. Imam 62 godine i u porodičnu anamnezu sa srčanim problemima.

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje.

2. Preskakanje srca

Vaše pitanje: Imam 34 godine i jedan problem koji me muči već nekoliko godina. Osjećam preskakanje srca i prilikom toga kao da malo ostanem bez zraka pa moram jako udahnuti. Nije mi to svaki dan, recimo 5 dana preskače i onda mjesec dana ništa. Bila sam već par puta na hitnoj i radili su mi ekg ali su rekli da je sve u redu osim što su mi bili povećani otkucaji srca. Iako me malo sram priznati ja se jako bojim doktora, pa kad dođem u ordinaciju jednostavno osjećam da mi srce radi brže. Kao mala imala sam bronhitis. Doktor me uputio kod kardiologa, ali zbog straha nisam otišla. Molim vas za odgovor, da li je to nešto zbog čega bih se trebala zabrinuti pošto traje već godinama. 

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje

3. Problemi s vratnim i grudnim dijelom kralježnice – glavobolje, vrtoglavice, bol u prsima, pritisak, ubrzani rad i preskakanje srca

Vaše pitanje: Poštovani, imam 44 godine. Već duže vrijeme imam problema s vratnim i grudnim dijelom kralježnice-glavobolje, vrtoglavice, bol u prsima, pritisak, ubrzani rad i preskakanje srca. Štitnjača je uredna, svi kardiološki pregledi su uredni. Imam ekstrasistole i pijem ormidol. Zanima me da li pritisak u prsima i ekstrasistole mogu biti povezane s kralježnicom? 

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje

4. Bolovi u prsima stezajućeg karaktera

Vaše pitanje: Poštovani, ima 5 dana mi je s desne strane u prsima počela neka ne definirana čudna bol, nekad samo sekunda nekad više sekundi kao da nešto stisne u prsima ali ne pluća ni prsne mišiće, pa ispod rebara, pa je počelo neko peckanje oko prsne kosti, i išao sam u doktorice na pregled, gdje sam izvadio krv sve super, dotok kisika, tlak sve super prema svemu sudeći ja zdrav. Ali jučer neki trnci preko desne ruke i ovi čudni bolovi ne prestaju kod desnog pazuha i prsa s desne strane kao da stežu i peku ne znam što bi moglo biti? 

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje

5. Trnci u lijevoj ruci i razne senzacije u prsima

Vaše pitanje: Zadnjih 10-ak dana osjećam trnce u lijevoj ruci (podlaktica-šaka), nekad slabije, nekad jače isto tako ponekad i u predjelu prsa me zasvrbi ili stegne bol na sekundu i nestane.. Radio sam EKG i sve je u redu… Kako i kome se dalje obratit?

Odgovor stručnjaka možete pročitati ovdje

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo