Jak imunitet, zabavno proljeće! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Jak imunitet, zabavno proljeće!

Nakon ove poprilično blage i kišovite zime, koja, ruku na srce, nije sličila zimi već nekoj dosadnjikavoj jeseni, svi jedva čekamo proljeće kako bi nam sunce ponovno vratilo životnu energiju.

Nakon ove poprilično blage i kišovite zime, koja, ruku na srce, nije sličila zimi već nekoj dosadnjikavoj jeseni, svi jedva čekamo proljeće kako bi nam sunce ponovno vratilo životnu energiju.

Proljeće je način na koji priroda kaže: “Zabavimo se!” – Robin Williams

Veselimo se višim temperaturama, boravku na otvorenom, onom predivnom mirisu buđenja u zraku, prvim pupoljcima, dužim danima i aktivnostima. No je li naš organizam spreman na te promjene? Općenito gledajući, nije.

Nakon zimskih mjeseci, tijekom kojih smo u organizam uglavnom unosili tešku i kaloričnu hranu, prvi proljetni dani ljude zatječu nespremnima.

Manji unos voća i povrća u organizam te smanjena tjelesna aktivnost tijekom zimskih mjeseci mogu kod većeg broja ljudi uzrokovati osjećaj umora, pad koncentracije i energije, bezvoljnost i nesanicu.

Umor, pad koncentracije, bezvoljnost

Iako se često misli da su priče o proljetnom umoru preuveličane, pa čak i izmišljene, istina je da on uistinu postoji i da pogađa popriličan broj ljudi.

Upravo zbog toga treba postupno pripremati svoj organizam na proljetni ritam, započinjući s laganijim tjelesnim aktivnostima kako ne bismo na samom početku pretjerali i učinili više štete nego koristi.

Preporučuje se provoditi više vremena na svježem zraku, hodati, trčati, rolati se, voziti bicikl… Aktivnosti je mnogo pa svi možemo izabrati onu nama najdražu. A važno je da, kad je riječ o vježbanju, ostanemo dosljedni i redoviti. Poznat vam je taj dio, zar ne?

Početak alergija

Osim proljetnog umora, koji nam poprilično može pokvariti planove, s proljećem stižu i prve ovogodišnje alergije.

Simptomi kao što su curenje nosa, šmrcanje, kihanje i suzenje očiju najčešći su pokazatelji alergijske reakcije. Iako svi znamo da je izbjegavanje alergena najbolji način prevencije, svakodnevne obveze to nam ne dopuštaju. Odlazak na posao, u dućan ili po dijete u vrtić nešto je što se mora obaviti i zato je važno da u vrijeme alergija funkcioniramo koliko-toliko normalno, a da pritom ne izgledamo kao da nas je napao roj osa.

Druga najbolja prevencija alergijskih reakcija zapravo je jačanje imunološkog sustava, a to je moguće postići uzimanjem dodataka prehrani koji sadrže beta-glukan, vitamin C i cink.

Osim što je potrebno unositi što raznolikiju hranu, dodatni aktivator imuniteta može se pronaći u dodacima prehrani.

Yasenka dodaci prehrani s beta-glukanom i vitaminom C

Yasenka Imuno linija nudi  paletu proizvoda za cijelu obitelj, kojima su osnova beta-glukan i vitamin C.

Imuno BC plus – snaga u jednoj kapsuli

Snaga koja djeluje trenutno, te se upravo zbog toga preporučuje svima koji imaju intenzivan životni tempo, ljudima koji su u pokretu, koji su svestrani, koji stalno žele više.

Preporučuje se poslovnim ljudima, roditeljima s malom djecom, studentima i sportašima.

Djeluje trenutno i savršen je pripravak za ovo prijelazno razdoblje kada tijelo prelazi iz pasivne u aktivnu fazu.

Kapsule osim 266,7 mg visokopročišćenog beta-(1-3/1,6)-D-glukana (>75%) izoliranog iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae i vitamina C (90 mg) sadrže i cink (7,5 mg), koenzim Q10 (10 mg) te ekstrakt korijena ginsenga.

Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C ima ulogu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, noktiju, kože i vida.

Imuno BC 500 – imunitet pod kontrolom

Tijekom cijele godine važno je držati imunitet pod kontrolom, pogotovo  ako je vaš životni tempo naporan i ako patite od kronično smanjenog imuniteta.

Kapsule sadrže 500 mg visokopročišćenog beta-(1,3/1,6)-D-glukana (>75%) izoliranog iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae i 100% preporučenog unosa vitamina C (80 mg), koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Imuno BC tekući dodatak prehrani, 125 ml – prijatelj imuniteta vaše djeci

Preporučuje se vrtićkoj djeci, koja su najviše na udaru virusa i bakterija.

Kako bi se osnažilo organizam, Imuno BC tekući dodatak prehrani preporučuje se uzimati preventivno tijekom cijele godine, posebice za vrijeme trajanja infekcija i nakon infekcija.

Tekući dodatak prehrani koji u sebi sadrži visokopročišćeni beta-(1,3/1,6)-D-glukan i vitamin C. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti. Yasenka Imuno BC tekući dodatak prehrani ugodnog je okusa banane koji je prilagođen djeci.

Imuno C 400 (30 kapsula) – dnevna doza vitamina C

Kapsule sadrže u jednoj kapsuli 500% preporučenog unosa vitamina C (400 mg).

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Sve dodatne informacije o proizvodima pronađite na stranici www.yasenka.hr ili na Facebook profilu: https://www.facebook.com/yasenkahealth/

Pripremite se na vrijeme i uživajte u proljeću!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo