Zdravlje

Zdravlje

Suvremena dijagnostika alergija

Za velik broj odraslih i djece širom svijeta, simptomi kao što su kihanje, curenje nosa, svrbež nosa i oka, suzne i crvene oči predstavljaju veliki problem, te mogu imati i negativan utjecaj na individualnu kvalitetu života i uzrokovati smanjenje produktivnosti u radu ili školi. Prava dijagnoza je ključna u otkrivanju ispravnog plana terapije.

Alergijska reakcija se javlja kada alergen dođe u kontakt s našim organizmom, te imuno sustav stvara antitijela IgE koja se bore sa njim. Produkt reakcije je histamin koji uzrokuju različite simptome specifične za alergijsku reakciju.

U postavljanju dijagnoze od velike je važnosti korištenje testa poput 3gAllergy testa

Tradicionalno, testiranje na alergiju je dugotrajan i bolan proces, gdje se mala količina alergena, na koji se sumnja, ubrizgava na površinu kože ruke ili leđa. Ukoliko je pacijent alergičan na supstancu, crvenilo ili svrbež će se pojaviti na strani kožnog uboda. Siemens 3gAllergy test je prvi FDA treće generacije krvni test za alergije. Test mjeri količinu specifičnih IgE antitijela koja se mogu pronaći u krvi. Vrijednost se izražava u kU/L. Rezultati koje možemo dobiti samo od jednog uboda igle su izvanredni.

3gAllergy tehnologija povećava efikasnost laboratorija, te kvalitetniju skrb nad pacijentima. Rana dijagnoza i ispravna terapija omogućava malim i velikim pacijentima da se što bolje nose s alergijama!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo