Zdravlje

Zdravlje

Utječite na svoj rizik od raka – smršavite!

Umjereno mršavljenje koje podrazumijeva nekoliko suvišnih kilograma može smanjiti upalne procese u tijelu koji su povezani s određenim vrstama raka.

Tako tvrde stručnjaci Centra za istraživanje raka Fred Hutchinson iz Seattlea koji su došli do ovog zaključka nakon što su proučavali 438 žena koje su prošle menopauzu. Ustanovili su kako su žene koje su bile na dijeti i redovito vježbale, pa čak i žene koje su samo bile na dijeti, izgubile oko deset posto svoje težine. Također su imale znatno niže razine hormona koji su povezani s rakom dojke – stručnjaci tvrde 25 do 50 posto niži rizik od razvijanja malignih bolesti.

Pokazalo se kako je smanjenje tjelesne mase za najmanje pet posto dovodilo do smanjenja prisutnosti C-reaktivnog proteina i interleukina-6, važnih krvnih markera za prisutnost upala.

Istraživači napominju kako nikada nije prekasno za zdrave promjene u životu: promijenite svoj stil života i obranite se od raka. Zdravije se hranite i više se krećite!

Ako vas zanima kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine, koji su zdravstveni problemi koji nastupaju kao posljedica prekomjerne težine, koje zdravstvene metode pomažu na putu redukcije i ravnoteže tjelesne težine i ako tražite odgovore na slična pitanja, potražite ih na okruglom stolu “Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine?” koji će se održati u zagrebačkom hotelu Panorama 12. lipnja s početkom u 10 sati. Više o okruglom stolu pročitajte u vijesti: Okrugli stol: Kako holistički pristupiti ravnoteži tjelesne težine?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo