Zdravlje

Zdravlje

Vodič: sve što treba sadržavati kućna ljekarna

Paracetamol za glavobolju može biti nezaobilazan dio kućne ljekarne

Svaka obitelj trebala bi imati svoju malu kućnu ljekarnu. Prema preporuci stručnjaka, a ona bi trebala sadržavati osnovni pribor za prvu pomoć te sredstva za ublažavanje ili uklanjanje manjih zdravstvenih problem.

U kućnoj ljekarni bi trebao biti pribor za prvu pomoć koji uključuje flastere, sterilne komprese i gaze, zavoje, škarice i univerzalni antiseptik za dezinfekciju rana. Osim toga, ona bi trebala sadržavati i lijekove za snižavanje povišene tjelesne temperature, lijekove za uklanjanje bolova, lijekove protiv kašlja, aktivni ugljen, antihistaminik u obliku gela, masti ili kreme, masti za opekline, te sredstva za nadoknadu tekućine ili elektrolita.

Kako je glavobolja je jedna od najčešćih tegoba s kojom se susrećemo u svakodnevnom životu i pogađa sve dobne skupine, u svakoj bi kućnoj ljekarni, svakoj ručnoj torbici ili koferu kao sastavni dio trebao biti i paracetamol.

Paracetamol se preporuča kao prva pomoć za glavobolju, zubobolju i upalu mišića zbog svoje razmjerne sigurnosti i rijetkih te blagih nuspojava kada se koristi prema uputama. Preporučuje se kod odraslih, a i kod djece.

Lekadol® je u većini ljekarni paracetamol izbora, paracetamol kojeg pacijenti prepoznaju kao kvalitetan proizvod s kojim imaju dugogodišnje iskustvo. Preporučuje se za različite vrste boli kao što su glavobolja, križobolja, zubobolja ili menstrualna bol te za povišenu tjelesnu temperaturu.

Lekadol® je lijek koji uspješno suzbija blagu do umjerenu bol, a kada su u pitanju glavobolje, najbolje ga je uzeti već pri pojavi prvih simptoma boli. Kod uzimanja lijekova općenito se češće preporučuju oni koji u najmanjoj mjeri opterećuju probavni sustav, osobito želudac.

Lekadol® je jedan od takvih lijekova, a uz to je pogodan i za osobe koje su već ranije patile od različitih želučanih tegoba. No, kao i za svaki lijek, potrebno se je informirati o preporučenoj dnevnoj dozi paracetamola.

Više o Lekadol® proizvodima pročitajte ovdje!

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sadržaj omogućio Sandoz

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo