Zdravlje

Zdravlje

Pripremite tijelo za blagdane: Ojačajte imunitet!

Shutterstock

Nemojte ići na drastične dijete jer se tako pripremate da ćete dobiti koji kilogram zbog prejedanja za blagdane

Agresivne dijete mogu biti šok za organizam, a ono što iste trebali napraviti jest – spavati! Preko zime to je vrlo važno, jer se tako jača organizam, a imunitet treba biti jak u vrijeme prehlada i gripa. Pretjerivanje s alkoholom oslabljuje imunitet, pa pripazite. Ako sad počnete zdravo jesti, izbjegavate alkohol i spavate najmanje osam sati dnevno, pripremit ćete tijelo da lakše preživi blagdane

Nikada ne propuštajte doručak

Mnogi prije i za vrijeme blagdana preskaču obroke jer znaju da će na obiteljskim okupljanjima biti dovoljno hrane i pića. Tako ćete poremetiti razinu šećera u krvi. Najbolje je da jedete kao i obično. 

Bazirajte prehranu na voću, povrću i žitaricama, a imunitet potičite salatama i orašastim plodovima i tako svaki dan do blagdana. 

Ne zaboravite i na probiotike jer su oni važni kako bi pripremili crijeva i probavni sustav za borbu protiv toksina. Osim toga, pomažu koži u hidrataciji. 

Tjelovježba

Mnogi u zimsko doba zaborave na članarinu u teretanu. Kretanje poboljšava cirkulaciju i izbacuje toksine kako se ne bi taložili u jetri i crijevima. 

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo