Zdravlje

Zdravlje

Što trebate raditi, a što ne ako se borite s obješenim grudima

Kako vježbanje, prehrana, pušenje utječu na ovaj problem s kojim se mnoge žene bore

Za početak – tjelovježba. Stručnjaci kažu da neke žene imaju vrlo snažne mišiće grudi, ali to zapravo nisu mišići u punom smislu te riječi. Možda je bolje reći da je to čvrsto tkivo. Dakle, trebali biste ih što više osnažiti, ali uz to vježbati i leđa, ramena i trbušne mišiće, kako biste popravili svoje držanje. No ne očekujte čuda!

Zdrava prehrana

Ne postoji čvrst dokaz za obješene grudi, ali neki zdravstveni djelatnici kažu da biste trebali jesti što više antioksidansa poput voća i povrća kako bi koža bila zategnuta, pa tako i grudi. Izbjegavajte stroge dijete zbog kojih ćete naglo mršaviti. 

Nošenje grudnjaka

Iako biste pomislili da će vam grudi zbog grudnjaka biti ljepše – zapravo neće! Grudnjak oslabljuje konektivno tkivo u grudima i one s vremenom postaju obješniije. Naravno, nije to obješenost koja bi vas trebala brinuti, ali grudnjakom nećete riješiti problem. 

Pušenje

Svi znaju koliko pušenje cigareta uzrokuje na organizam. Dokazano je i da zbog cigareta grudi ne stoje kako biste voljeli da stoje, posebno kod žena koje su pušile prije trudnoće. Nakon trudnoće primijete kako su im grudi obješene. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo