Zdravlje

Zdravlje

Ne možete klince natjerati da peru zube? Tome je došao kraj!

Roditelji, možete spriječiti nastanak karijesa i propadanje zuba kod svoje djece ako ih od najranije dobi naučite kako voditi brigu o zdravlju usne šupljine.

Zube je potrebno četkati dječjim zubnim četkicama, kod beba i jako male djece samo s mlakom vodom i gazom, a kod malo starije sa zubnim pastama. Dijete bi četkicom trebalo samo početi prati zube kada se motorika dovoljno razvije, a roditelj će biti taj koji će dijete naučiti kako se oni pravilno četkaju. 

Pravilnom oralnom higijenom ćete kod djeteta spriječiti nastanak karijesa koji je i danas najraširenija bolest naše civilizacije.

Kako motivirati dijete da pere zube?

Uloga roditelja je vjerojatno najvažnija da bi dijete usvojilo potrebne navike pa je važno svojim primjerom motivirati dijete te pranje zubi na neki način učiniti zabavnom rutinom… Možete odabrati pjesmicu ili priču koja će djetetu pomoći odrediti dužinu pranja zubi.

Zašto je električna četkica najbolji odabir za dijete? 

Roditelji mogu biti sigurni da njihova djeca učinkovito peru svoje zubiće ako koriste električnu četkicu koje oni mogu koristiti već kad napune 4 godine, a dokazano je da djeca koja peru zube električnom četkicom četkaju puno dulje nego manualnom. 

Jednostavno i učinkovito, bez pomoći roditelja

Veliko istraživanje je provedeno u Americi a sudjelovala su djeca koja su zube prala Philips Sonicare For Kids električnom četkicom kako bi se utvrdilo je li ona za djecu prihvatljiva i koliko ih motivira za pranje zubi.

Zaključeno je kako su djeca u velikoj mjeri motivirana za pranje zubi (90 %), u 88 % slučajeva kvalitetnije su oprali zube te su ih dulje četkali – prosječno 104 sekunde, dok manualnom to čine 64 sekunde, bez pomoći roditelja.  

Četkica ima inovativni mjerač vremena KidTimer koji potiče djecu da peru zube dvije minute, kao što to preporučuju stomatolozi. Uz to, lagani “bip” u intervalima od 30 sekundi zvukom signalizira djeci kada je vrijeme da prijeđu na sljedeći kvadrant usne šupljine, što će rezultirati temeljitim i ravnomjernim četkanjem. 

Djeci je možda najvažnije to što četkica dolazi s osam različitih naljepnica i šarenom drškom, pa se može personalizirati po želji djeteta i tako učiniti iskustvo četkanja zabavnijim.

Testirali smo novu Philips Sonicare DiamondClean četkicu za zube!

Pametan dizajn i jedinstvena tehnologija 

Dječji zubi i desni se s vremenom mijenjaju te tijekom svog razvoja mogu postati osjetljiviji, stoga dječja zubna četkica Philips Sonicare ima dvije postavke intenziteta, gdje onaj nježniji način rada djetetu olakšava prijelaz s klasične na električnu četkicu. Glava s iznimno mekim vlaknima je idealna za dječje zube u razvoju.

Ona je idealna i za djecu s ortodontskim aparatićem. Dinamično čišćenje na bazi sonične tehnologije usmjerava tekućinu duboko između zuba i uzduž linije desni, pa tako i oko samih bravica aparatića, postižući temeljitije cjelokupno čišćenje.

Ovu četkicu za zube stomatolozi obožavaju! Evo i zašto

Saznajte više na Blistavosmijeh.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo