Ovu četkicu za zube stomatolozi obožavaju! Evo i zašto - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Ovu četkicu za zube stomatolozi obožavaju! Evo i zašto

Predstavljamo vam klinički dokazano učinkovitu tehnologiju za očuvanje oralnog zdravlja – Philips električnu četkicu Sonicare.

Sonicare je tehnologija koja se preko 20 godina konstantno inovira kako bi zadovoljila sve potrebe potrošača i stomatologa, a da u tome uspijeva potvrđuje činjenica da je broj jedan preporučivana sonična četkica od strane stomatologa u svijetu.

Kvalitetu sigurno potkrepljuje činjenica da je ova tehnologija prošla preko 175 klasičnih i laboratorijskih studija diljem svijeta. 

Što je Sonicare tehnologija? 

Radi se o patentiranoj soničnoj tehnologiji koja pomoću soničnih vibracija stvara dinamično fluidno djelovanje koje omogućuje temeljitije cjelokupno čišćenje, kao i onih teže dostupnih područja te područja van dosega vlakana četkice. 

Glava sonične četkice slična je manualnoj, a posebna je po jedinstvenoj brzini glave četkice – 62000 pokreta /min (31 000 pulsacija + 31000 pokreta lijevo desno). To se može pojasniti i ovako; ako koristite soničnu četkicu u 2 minute ćete napraviti više pokreta nego što to učinite manulanom u jednom mjesecu!

Sonična četkica omogućava čišćenje zuba direktnim dodirom vlakana te “beskontaktno” čišćenje zuba pomoću ubrzanog toka tekućine – do 4 mm van dosega vlakana.

Sonična četkica čisti bolje, čisti nježnije i lakše

Za razliku od manualne četkice, sonična dokazano čisti bolje zbog smanjenog pritiska četkanja i nježnih soničnih impulsa. Također, ne postoji strah od ozlijede zubnog mesa zbog prejakog ili nepravilnog četkanja.

U samo 2 minute sonična četkica će savršeno očistiti zube, dok je za isti rezultat potrebno manualnom četkati 6 minuta, a ona će sigurno bolje očistiti teško dostupna mjesta. 

Zašto je sonična četkica najbolji odabir?

U petnaest provedenih studija sudjelovalo je više od 1300 ispitanika, a uključivale su različite četkice s radom lijevo-desno, npr. različite modele Philips Sonicare, te je meta-analizom utvrđeno da je za četkice s radom lijevo-desno zabilježeno statistički znatno veće smanjenje plaka i upale desni u usporedbi s klasičnim četkicama. 

Ovo su karakteristike sonične četkice;

  1. Efikasnije odstranjivanje naslaga
  2. Temeljitije čišćenje prostora između zubi i uzduž linije desni
  3. Poboljšava zdravlje desni, smanjuje krvarenje i upalu
  4. Pospješuje krvotok
  5. Nježno masira desne
  6. Uklanja površinske mrlje od duhana, kave i sl.
  7. Izbjeljuje zube (prirodno do 2 nijanse) 
  8. Doprinosi svježini daha 
  9. Klinički dokazano sigurna za upotrebu na aparatićima za zube, krunicama, ljuskicama, plombama, implantatima, mostovima 

Saznajte više na Blistavosmijeh.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo