Zdravlje

Zdravlje

Sedacija dušičnim oksidom – rješenje za pacijente koji imaju strah od zubara

Svjesna sedacija provodi se već dulje vrijeme u Americi i mnogim europskim zemljama, a odnedavno njezine dobrobiti možete iskusiti i u ordinacijama dentalne medicine VISODENT, koje među prvima u Hrvatskoj i regiji koriste ovakav način sedacije.

Sedacija je stanje smirenosti i smanjene svjesnosti u potpunosti kontrolirano od strane anesteziologa. Dušični oksid, koji je poznat i pod nazivom “rajski plin”, najbolji je izbor za sedaciju pacijenata s blagom do umjerenom anksioznošću, odnosno strahom od stomatoloških zahvata.

Prednosti sedacije dušičnim oksidom

Plin brzo počinje djelovati, a njegov učinak nestaje nedugo nakon prestanka udisanja, i to bez nuspojava, što ga čini izuzetno pouzdanim za primjenu u svakodnevno praksi.

Kontrolirano doziranje plina dušičnog oksida inhalacijskim putem, u kombinaciji s kisikom, dovodi do osjećaja opuštenosti, smanjuje stres, percepciju boli i tjeskobu.

Sama sedacija ne uzrokuje nikakve nuspojave, jer se plin ne uključuje u metaboličke procese u organizmu. Prepreke kod korištenja mogu se javiti samo kod pacijenata s težim općim bolestima, nepokretnošću ili klaustrofobijom.

Idealno rješenje za tretmane kod djece

Svjesna sedacija je idealna za izvođenje zahvata kod djece, s obzirom da ona najčešće imaju strah od stomatologa. Sedacija rješava taj problem na način da je dijete relaksirano i spremno na suradnju, što uvelike olakšava rad liječniku i ostalom osoblju, a djetetu stvara pozitivno iskustvo. Sedacija se može provoditi od 4. godine.

Velika pomoć pri kirurškim i implantološkim zahvatima

Sedacija dušičnim oksidom stvara osjećaj bržeg protoka vremena te time omogućuje pacijentu da lakše podnese dugotrajne zahvate. Stres kod pacijenta se znatno smanjuje tako da zahvati protiču mirno i u suradnji s liječnikom, a sve s ciljem što ugodnijeg i kvalitetnije obavljenog posla.     

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo