Testirali smo novu Philips Sonicare DiamondClean četkicu za zube! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Testirali smo novu Philips Sonicare DiamondClean četkicu za zube!

Testirali smo Philipsovu Sonicare DiamondClean četkicu za zube i rezultati su fantastični! Savršen je to spoj funkcionalnosti i dizajna.

Ako već svakako koristite električnu četkicu za zube, Philips Sonicare DiamondClean četkica za zube svakako je najbolje što ćete naći. Njezina je funkcionalnost neupitna jer čisti vaše zube efektnije nego što možete i zamisliti, a u istom će vas trenutku njezin dizajn oduševiti toliko da ćete pomisliti da je riječ o muzejskom eksponatu.

Što sve dolazi s Philips Sonicare DiamondClean četkicom za zube?

Kada otvorite pakiranje ove četkice za zube, naći ćete dvije glave četkice, staklenu čašu za punjenje, putni USB punjač. Najprije ćete pomisliti da je riječ o Space Shuttleu među četkicama za zube, ali već nakon prvoga pranja naviknut ćete se i više nego što biste pomislili da je moguće. Philips se već dugi niz godina bavi razvojem četkica za zube sa soničnom tehnologijom. No, ova četkica svakako je vrhunac tehnologije koji se trenutno može naći na tržištu jer:

  • osigurava do 62.000 pokreta četkicom u minuti
  • uklanja do 7x više naslaga između zuba
  • nudi do 25 % bolje od najboljega što nudi konkurencija
  • sonična električna četkica za zube koja ke na 1. mjestu po preporukama stomatologa diljem svijeta

Način rada četkice

Ono što je svakako dojmljivo je postojanje timera i quadpacera. Naime, četkica se automatski isključi nakon 2 minute rada, što je preporučeno vrijeme pranja zubi. Kada je riječ o quadpaceru, to je, zapravo, timer koji mjeri intervale i potiče temeljito i ravnomjerno četkanje svih dijelova vaše usne šupljine.

Tako, recimo, ukoliko se zadržite na jednom mjestu četkajući duže od 30 sekundi, utoliko ćete osjetiti promjenu vibracije koja vam signalizira da prijeđete na drugi dio usta. Zaista pametna četkica!

Osim toga, ova četkica poznaje čak 5 načina rada:

  • clean – uobičajen način koji poznaju i starije četkice sonične tehnologije. 
  • white – način rada koji u samo dva tjedna izbjeljuje zube dvostruko više nego uobičajene četkice
  • polish – vrijeme trajanja ovoga načina rada je 1 minuta. Naime, dok četkate zube ovim načinom rada, imate osjećaj kao da ste kod stomatologa. Pomaže vam riješiti se tvrdokornih naslaga na zubima, posebice na površini zuba.
  • gum care – ovaj način rada namijenjen je onima koji imaju problema s desnima. Sastoji se od 2 minute uobičajenoga rada (kao u clean načinu) te od 1 minute rada smanjenim vibracijama kako biste nježno masirali svoje desni.
  • sensitive – za sve one koji imaju osjetljive zube i desni, ovo je savršen način rada za koji se mogu odlučiti.

Nakon 2 tjedna što smo imali za korištenje ove četkice, može se zaključiti da su se točnima (i potrebnima) pokazala 2 načina rada: clean i sensitive.

Kada prvi put koristite četkicu, može vam se učiniti kako je pregruba. I upravo tada u pomoć uskače sensitive način rada koji očisti vaše zube bolje od bilo koje druge četkice s kojom ste se susreli, a opet na iznimno nježan način. Drugi, pak, načini rada su poprilično jednaki ovome prvome tako da ih se ne može nešto posebno isticati.

Isplati li se kupiti četkicu?

S obzirom da je ovo definitivno najbolje što se trenutno nalazi na tržištu, a još ako često putujete, ovo je definitivno odabir za vas. Četkica koja se može puniti preko USB punjača zaista zvuči savršeno! Ako ste veliki ljubitelj estetike i funkcionalnosti u jednom te ako si možete priuštiti četkicu za zube od 1699 kn, onda ćete vidjeti da je omjer cijene i onoga što ova četkica nudi – opravdan! Više o Philips četkicama za zube možete pročitati ovdje.

Kako do zdravih zuba uz pomoć prirode?

Foto: philips.com

J. R. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo