Zdravlje

Zdravlje

5 pitanja o penisu koja se sramite postaviti svom liječniku

Skraćuje li obrezivanje dužinu penisa? Može li upaljen mjehur dovesti do erektilne disfunkcije?

Prikupili smo pet najčešćih pitanja koja ste postavljali našim liječnicima o tegobama s penisom. Ako i vas muči neki sličan problem, a niste pronašli odgovor među već
objavljenim pitanjima, svoje pitanje možete postaviti u rubrici Halo, doktore!

1. Obrezivanjem se ne skraćuje dužina penisa

5 stvari koje niste znali o svom penisu

Vaše pitanje: Pozdrav! Imam 27 godina. Prije devet dana zbog fimoze podvrgnuo sam se cirkumciziji. Izbjegavam pune erekcije, što zbog boli, što zbog straha od pucanja šavova, međutim kod djelomičnih erekcija uočio sam da mi je penis kraći oko 20 posto nego prije operacije. Također na mjestu gdje sam dobio anesteziju osjećam laganu tupu bol. Čini mi se kako ima dovoljno kožice za postizanje pune prethodne veličine. Zanima me jesu li su takve varijacije u veličini normalne u vrijeme izlječenja i hoće li se kasnije sve vratiti u normalu. Te koji su mogući uzroci ovog stanja i može li postojati poveznica sa opisanom tupom boli?

Odgovor možete pročitati ovdje.

2. Upala mokraćnog mjehura i erektilna disfunkcija

Vaše pitanje: Mogu li upala mjehura ili upala prostate imati veze s erektilnom disfunkcijom? Kad popijem alkohol jednostavno svakih pet minuta moram mokriti i ne mogu izdržati da ne idem mokriti. Imam 30 godina i nisam siguran d imam li nekakvu upalu, ali imam problema s erektilnom disfunkcijom pa sam to povezao s dosta čestim i kratkim mokrenjem. Koje bih nalaze trebao napravit što se tiče upale prostate i mjehura?? Hvala.

Odgovor možete pročitati ovdje.

3. Problem s fimozom kod odraslih i zakrivljen penis

Vaše pitanje: Pozdrav, Imam 25 godina i veliki problem s fimozom kod odraslih, kao i sa zakrivljenošću penisa od oko 45 stupnjeva. Težak oblik fimoze i tako mi je otvor na kožici oko deset milimetara. Odlučio bih se na estetski zahvat, ali imam dosta nepoznanica u vezi toga. Zanimaju me posljedice: za zdravlje penisa, koliko traje operacija, koliko traje oporavak i cijena?

Odgovor možrete pročitati ovdje.

4. Nezadovoljstvo veličinom penisa

Vaše pitanje: Imam skoro 19 godina i moj spolni organ i dalje nije na veličini primjerenoj muškarcima moje dobi. Imam 180 cm i 82 kg, dlake mi rastu po cijelom tijelu, mišići su razvijeni, ali moj spolni organ je i dalje nepromijenjen. Znate li možda zašto se to događa?

Odgovor pročitajte ovdje.

Penis prvi put uspješno transplantiran!

5. Točkice na glaviću penisa koje ne svrbe, ne peku, nemaju naugodan miris!


Vaše pitanje:
Poštovani, duže vrijeme na glaviću penisa imam nekakve točkice. Te izrasline niti svrbe, niti peku, niti imaju neugodan miris. Možete li mi prema priloženoj fotografiji objasniti o čemu se radi? Unaprijed zahvalan, Marinko.

Odgovor pročitajte ovdje.

Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo