Zdravlje

Zdravlje

5 ranih simptoma trudnoće, koji to ustvari ne moraju biti

Bilo da se trudite ostati u drugom stanju ili se nadate na nećete tako skoro, svaki mjesec može značiti nova pitanja i brige. Problem je u tome što rana trudnoća ima ne tako jasne simptome.

Ako silno želite postati majka, svaki mjesec predstavlja iščekivanje i lako je zamisliti da možete pomisliti da imate simptome trudnoće.

Iako se ne bi trebalo veseliti trudnoći prije pozitivnog testa i pregleda kod liječnika, tko bi odolio ranom veselju. Ipak, postoje simptomi zbog kojih ćete biti uvjereni da ste trudni, a oni mogu ustvari značiti nešto sasvim drugo. Donosimo pet najčešće krivo tumačenih simptoma

Cikla, orasi, prokulice… 12 namirnica koje nutricionisti jedu baš svaku jesen

1. Bolne grudi

Ako ih često stišćete kako biste provjerili jesu li bolne, one će to i postati. Također, radi se o klasičnom simptomu PMS-a, pa napravite test prije nego se razveselite.

2. Mučnina

Stres, viroza, krivi obrok, neprožvakan obrok, promjena vremena… svi ovi faktori mogu utjecati na pojavu mučnine.

3. Promjene raspoloženja

Svatko tko je dugo radio na trudnoći i možda koristio hormonske pripravke preporučene od strane liječnika zna o kakvom se stresu radi. Stoga, promjene raspoloženja ne moraju biti prvi simptom trudnoće.

4. Umor

Ista je stvar u pitanju; stres, stalna panika i predviđanje oduzimaju organizmu snagu pa vam je možda potrebna samo dobar odmor.

5. Želja za hranom

Ovo je još jedan od simptoma menstruacije, a ako imate potrebu za namirnicama koje inače nikada ne biste poželjeli, možda je najbolje da napravite test na trudnoću.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo