4 bizarna mjesta na kojima se pojavljuju prištići

Akne, Shutterstock

Kao da pojava akni nije dovoljan problem, one se imaju naviku pojavljivati na najneobičnijim mjestima...

Saznajte što konkretno uzrokuju ove neugodne pojave i naučite kako ih spriječiti.

1. Uši

Na području uha se nalaze i lojne žlijezde što ih čini idealnim mjestom za razvoj prištića, a razlog je taj što će masnoće iz njih napuniti i začepiti pore. Najbolji način za prevenciju ovog problema je redovito čišćenje ovog područja, a naročito nakon nanošenja proizvoda za njegu kose.

2. Nosnice

Poznate su kao intranazalne akne, a nastaju kada je folikula dlake u nosu iritirana ili upaljena. Do ovog problema može doći ako čupate ili režete dlačice u nosi. Udisanje nečistog zraka također može dovesti do upale.

3. Tjeme

Akne na tjemenu nastaju iz istog razloga kao i one na licu - zbog začepljenja pora. Žlijezde lojnice koje luče masnoće mogu začepiti pore, a također će to učiniti i proizvodi za kosu,poput gela ili laka. Kako bi to spriječili, perite kosu redovito i izbjegavajte proizvode koji sadrže ulja.

4. Obrve

Teška i jaka šminka te gelovi za obrve, mogu uzrokovati crvenilo i razvoj akni. Najlakši i najbrži način da se riješite neugodnosti je izbjegavanje jakih šampona i sredstava za oblikovanje frizura. Ukoliko je potrebno, na mjesto upale utapkajte par kapi ulja čajevca i pustite da djeluje preko noći.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!