4 tretmana za nježne ruke

ruke manikura lijepe

Osim lica, ruke su najuočljiviji dio našeg tijela. Stalno ih koristimo, izlažemo suncu ili hladnoći, a znakovi starenja na njima se ističu kao šaka u oko.

Možda često njegujete svoje nokte, ali ne znate kako poboljšati izgled same kože ruku. Jednako kao što njegujete lice kremama, morate njegovati i ruke. Donosimo vam par laganih tretmana koji će suhu i grubu kožu vaših ruku transformirati u nježnu i podatnu.

tretman limunomNapravite piling ruku dva puta tjedno tako da pomiješate morsku sol i sok pola limuna. Pastom masirajte ruke minutu i isperite mlakom vodom. Morska sol  djeluje abrazivno i uklanja mrtve stanice kože, a limun tretira mrlje i osvježava kožu. Ovaj tretman možete koristiti kako biste se riješili mirisa s prstiju, primjerice nakon rezanja luka.

Dok namačete ruke toplom vodom, trljajte ih grubljim ručnikom koji ste natopili vodom. Kada su vam ruke još mokre, nanesite mješavinu jedne jušne žlice meda i jušne žlice maslinovog ulja. Na ruke navucite male plastične vrećice (ako bojite kosu kod kuće, obično ih dobijete u pakiranju s bočicom boje), te tako obucite pamučne rukavice za manikuru. Ostavite neka djeluje pola sata.

Zagrijte šalicu mlijeka tako da ono ne bude prevruće za dodir. Nokte ćete učvrstiti i kožu hidratizirati ako ruke namačete u mlijeku pet minuta. Mliječna kiselina nježno uklanja mrtve stanice i sadrži puno kalcija koji učvršćuje krhke nokte.

Dok perete suđe, u posudu s deterdžentom dodajte jušnu žlicu bademovog ulja. Ono je izrazito hranjivo i hidratizirat će vašu kožu.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!