Božićna manikura

manikura, lak za nokte

Njegovane ruke i nokti puno govore o vama, a idealno je da u ovo blagdansko vrijeme govore o vašem božićnom duhu i kreativnosti.

Osnovna pravila za božićnu manikuru vrijede kao i kod bilo koje druge manikure: nokti moraju biti uređeni, skraćeni i njegovani, a kožica odstranjena. Ruke namačite desetak minuta u toploj vodi koja sadrži mirisnu sol ili pjenušavu kupku. Ovako će se kožica razmekšati i lakše ukloniti, a nokti će se lakše moći oblikovati.

Na kožicu dodatno nanesite kremu ili gel za njeno potiskivanje i štapićem od ružina drveta prekrivenim gazom uklonite višak kožice.

Nokte skratite i oblikujte turpijom – poteze povlačite samo u jednom smjeru kako ne biste oštetili nokat i učinili ga sklonim listanju i pucanju.

Nakon njege, na nokte nanesite podlogu ili prozirni lak za učvršćivanje. Sada ste spremni za lakiranje! Kako savršeno nalakirati nokte?

Crvena je boja Božića

Potrebno: crveni i zlatni lak

Nanesite svoj omiljeni crveni lak za nokte u dva sloja, tako da boja ne bude prozirna. Preporučujemo svjetliju nijansu, a ne tamnu bordo. Kada se crvena osuši, uzmite lak zlatne boje. Sa četkice uklonite gotovo sav lak i lagano povlačite poteze dijagonalno po noktu, jedva ga dodirujući. Umjesto crta pune boje ostavite samo naznake šara.

Pahuljice

Potrebno: plavi i bijeli lak, premaz s glitterom

Ako crvena nije "vaša boja", predlažemo plavu boju noćnog neba i pahuljice snijega. Nokte lakirajte u plavu boju (nijansu prepuštamo vama, iako je bolje da ne bude pretamna). Nanesite točkicu bijele boje na sredinu nokta ili u gornji kut, ovisno o tome koliko veliki ukras želite. Čačkalicom izvucite tanke crtice iz točkice laka i iscrtajte pahuljicu snijega.

Ako vam je pahuljica prekomplicirana, napravite onu osnovnu koja se sastoji od križa krakova jednake dužine i ikseva nešto kraćih krakova.

Ukoliko se ne pouzdajete u svoju mirnu ruku, pahuljice ostavite šablonama i štambiljima. U mnogim drogerijama možete pronaći ovakve setove, a u blagdansko vrijeme nećete imati problema s motivima Božića. Tu će se naći i pahuljica i snjegovića i zvjezdica. Postupak je isti – baznom bojom nalakirajte nokat i kada se posuši bijelom preslikajte motiv s pločice uz pomoć štambilja.

Za sjajniji učinak možete svoje "slike" premazati prozirnim lakom s glitterom.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!