Crvena je najseksi boja, tvrde muškarci

soping, crvena haljina

Sljedeći put kada se spremate za izlazak i ne možete odabrati između kratke crvene kombinacije i male crne haljine – odaberite crvenu! S njom nećete pogriješiti.

Američki su psiholozi pomogli milijunima žena diljem svijeta svojim istraživanjem, kada su ustanovili kako su muškarcima žene najviše seksi u crvenom! Možda je mala crna haljina bezvremenski klasik koji je predstavila Coco Chanel, ali za najbolje rezultate lova preporučuje se crvena kombinacija.

Psiholozi Sveučilišta Rochester su proveli pet studija sa 125 muškarca kojima su pokazane fotografije žena, uokvirene u crvenu, bijelu, sivu, zelenu ili plavu boju, te slike žena u plavoj ili crvenoj košulji. Na temelju ljestvice od jedan do sedam (sedam bodova za najviše seksipila), stručnjaci su ustanovili kako je crvena odjeća nadodala 1,25 boda ukupnoj ocjeni privlačnosti žena.

"Ustanovili smo samo rezultate za privlačnost: muškarci nisu ocijenili žene u crvenom kao pametnije, nisu rekli da su simpatičnije ili da imaju bolju osobnost – samo su ih ocijenili seksipilnijima i vizualno privlačnijima", upozorio je voditelj istraživanja Andrew Elliot.

Koja je tajna crvene boje?

Stručnjaci smatraju kako crvena boja sa sobom nosi konotaciju Valentinova, srca i intimnog rublja, te stoga ljudi pretpostavljaju kako je ona stavljena u seksi kontekst. "Ako žene kojima se sviđa partner s kojim su na spoju obuku nešto crveno, one šalju poruku muškarcu koje on nije ni svjestan – a poruka glasi: `da, zainteresirana sam i slobodna!`", izjavio je Elliot.

Rezultati su također pokazali kako su muškarci spremniji na seks sa ženom koja na sebi ima crvenu odjeću, za razliku od smeđih kombinacija.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!