Deset tajni lijepog izgleda!

zena-lijepa-njega-spa-wellness-1

Koji puder koristiti? Kako istaknuti oči i pravilno nanijeti maskaru? Donosimo male "trikove zanata" koji će vam pomoći da izgledate blistavo, svježe i zdravo.

Krema1. Svakodnevno pranje lica po nekoliko puta ne mora uvijek biti pozitivno. Pretjerivanje isušuje kožu te uklanja ulja koja štite kožu. Ponekad je bolje uzeti vlažnu maramicu koja kao sastojak ima vitamin E i na taj način osvježiti lice.

2. Iako ste možda u iskušenju da ne stavljate hidratantnu kremu, neka vam uvijek bude na pameti da svaka koža treba vlažnost. Probajte losion koji ne sadrži ulje.

3. Akne su jedan od najvećih neprijatelja lijepog tena. Možete im doskočiti proizvodima koji sadrže Retinol - A, ali ipak nemojte pretjerivati. Velike količine retinola mogu pogoršati stanje lica i izazvati crvenilo.

4. Odabir pravog pudera je pola uspješnog make-upa. Za masnu kožu koristite puder u kamenu, dok je tekući savršen za suhu kožu. Za osjetljivu kožu sklonu aknama koristite podlogu bogatu mineralima.

5. Za suptilan, a izražajan pogled koristite crnu, sivu ili smeđu olovku za oči. Nanosite ju isprekidanim potezima, tako da su linije oštre po sredini a lagano razmazane u kutevima.

6. Kad nanosite maskaru četkicu prinosite blizu korijena trepavica te ih mažite od korijena prema vrhu. Eventualne grudice uklonite češljićem za trepavice.

Šminkanje7. Kako vam se ruž ne bi razmazao ili izblijedio, okružite usnice svijetlom olovkom ili bojom vašeg tena.

8. Ne borite se protiv prirodnog tipa kose već naučite izvući najbolje iz nje. Ako imate tanku kosu koristite regenerator za volumen. Ako imate kovrčavu ili suhu kosu potražite regenerator sa silikonom. Držite ga pet minuta, pa tek onda isperite.

9. Njegujte kosu! Za ravnu koristite ulja sa proteinima, a za suhu i kovrčavu, jednom tjedno, regenerator s keratinom.

10. Za kraj mali savjet o brijanju. Najbolje se brijati tako da nanesete kremu za brijanje i žilet povlačite od dolje prema gore.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!