Domaćim pripravcima protiv bradavica!

limun-ruke-sok-voce

Bradavice nisu opasne same po sebi, no mogu se proširiti i onda uzrokuju ozbiljnije probleme. Osim službenih medicinskih rješenja, postoje i "zelene" metode uklanjanja bradavica, koje imaju jednako pozitivan učinak.

Neovisno o dobi i spolu, ljudi imaju problema s neugodnim kožnim problemima - bradavicama - koje su posljedica virusne infekcije na koži. No, nema potrebe za panikom, jer i službena i alternativna medicina daju niz savjeta i tretmana kako ih se uspješno riješiti.

ČešnjakBradavice se mogu javiti i na delikatnim i osjetljivim dijelovima tijela, što onda zadaje dodatne glavobolje. Ova kožna infekcija zahtijeva posebnu skrb i učinkovite tretmane kako bi se smanjile šanse ponovnog nastanka. Evo nekih od najpopularnijih domaćih pripravaka za borbu protiv bradavica:

Češnjak. Ova biljka čudotvorno djeluje na sve kožne probleme, uključujući i bradavice. Ima snažan protuvirusni učinak, te u isto vrijeme djeluje antibakterijski. Zato se često koristi pri detoksifikaciji tijela, te za liječenje sličnih tegoba.

Protiv bradavica češnjak se koristi na sljedeći način - jednostavno zgnječite dva do tri režnja češnjaka. Kada dobijete glatku pastu, premažite njome mjesto na kojem se nalazi bradavica i pustite odstajati tri do četiri sata - nakon toga isperite češnjak vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne vidite željene rezultate.

Limunov sok
. Svježi sok limuna odličan je antioksidans, te se zato koristi u raznim tretmanima – i kao beauty proizvod i kao lijek. Protiv bradavica se također možete boriti limunovim sokom, i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta; iscijedite sok svježeg limuna i samo ga nanesite na bradavicu. Pustite stajati 20 minuta i isperite običnom vodom. Za bolji učinka limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno. Kiselina u limunu idealno neutralizira kožne izbočine, a rezultate ćete vidjeti već kroz nekoliko tjedana.

Aloe veraAloe vera
: Aloe vera jedna je od najljekovitijih biljaka, a možete ju uzgajati i sami. Koristi se za liječenje čitavog niza kožnih oboljenja, a protiv bradavica poželjno ju je koristiti dva do tri puta dnevno. Obavezno koristite prirodnu aloe veru, a ne varijantu koja sadrži dodatke. Možete uzeti i lišće aloe vere i iz njih iscijediti ljekoviti i osvježavajući gel. Tretman ponavljajte barem tjedan dana, kako biste se riješili neuglednih bradavica. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!