Drakulin tretman: obrišite bore injekcijama vlastite krvi

krv, laboratorij

Kreme protiv bora, dermalni fileri, estetska operacija... sada ovim metodama borbe protiv izdajica ljepote stručnjaci pridružuju i tzv. Drakulinu terapiju! Riječ je o tretiranju bora – krvlju.

Puštanje krvi bilo je uobičajena medicinska praksa od doba antičke Grčke pa sve do kraja 19. stoljeća. Liječnici su smatrali kako na ovaj način mogu tijelo vratiti u ravnotežu i izliječiti sve bolesti.

"Izvadimo oko 15 do 20 ml krvi (količina jednaka jednoj epruveti), u laboratoriju ju preradimo hormonima rasta i tu krv ubrizgamo osobi u lice", metodu popravka bora je opisao A.S. Bath, voditelj Odsjeka za plastičnu i estetsku kirurgiju londonske Bolnice BLK Super Speciality.

Izvađena se krv dijeli na crvena krvna zrnca, čisti serum i trombocite. Zatim se dodaju vitamini i aminokiseline, a obogaćeni se serum ubrizgava natrag u lice. Na taj način stimulira obnavljanje DNK, "briše" ožiljke, a naborana koža izgleda mlađe i svježije.

Osim što je ova metoda neinvazivna i učinkovita, prema njenim autorima, također smanjuje izglede za alergijski reakciju.

"Proveli smo osam terapija u posljednja tri mjeseca. Botox paralizira facijalne mišiće i zaustavlja bore. No s Drakulinom terapijom koristi se vaša krv kako bi se obnovile oštećene stanice kože, a koža izgledala prirodno i bila meka poput bebine", tvrdi Datinderjeet Singh Tulla, konzultant plastične kirurgije u Bolnici BLK Super Speciality koja provodi ovaj pomalo bizarni beauty tretman.

Njihova terapija uključuje tri tretmana, od kojih svaki stoji oko 2600 kuna.

Krv treba biti svježa, a plazma bi se trebala odvojiti unutar nekoliko sati od vađenja kako bi se izbjegle ili smanjile šanse infekcije. Bilo tko može okušati ovu metodu ako je stariji od 18 godina, tvrde ondašnji stručnjaci, a prenosi portal Zee News.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!