Geliranje noktiju - za i protiv

Nokti, gel

Iako gel na noktima zna izgledati lijepo i uredno, žene se boje kako će im nokat izgledati poslije. Novinari portala She.hr istražili su razloge za i protiv gela, razgovaravši sa Sanjom Maršan, stilisticom iz studija Ikona, koja je čitateljima dala konkretne savjete.

nokti"Problem kod gela jest što ga žene ne skinu na vrijeme. Trajanje je gela četiri tjedna te se on nakon toga počne dizati, ulazi voda između nokta i gela te se stvaraju bakterije. Nakon toga nokat propada i dolazi do problema", kaže Sanja.

Žene se često žale kako im nokti nakon geliranja ostanu valoviti te uništeni i neprivlačni.

"Valoviti su nakon stavljanja umjetnih noktiju, a ne geliranja. Također, gel trebate skidati u salonu, a ne kod kuće", nastavlja stilistica Maršan.

Zaštitite nokat nakon skidanja gela


U salonu se nakon skidanja gela stavlja zaštitni sloj na mjesto koje je bilo gelirano, premaže se lakom te možete čekati novi izrast nokta, lijepi i njegovani.

"Ludo je očekivati da vam nokti nakon geliranju budu kao i prije. Kao da očekujete istu boju i jačinu kose nakon minivala. Treba pričekati jedan izrast nokta da sve bude kao prije", kaže Sanja.

noktiTreba također pripaziti kakvim gelovima premazujete nokte.

"Ako vam netko kaže da geliranje nokta košta 100 kuna, nešto tu nije u redu jer samo materijal stoji 100 kuna. Ako netko ne rabi gelove s licencijom, pazite jer mogu biti kancerogeni", kaže Maršan.

Ako vam se gel odvojio prije vremena, možete mu pomoći ljepilom za nokte. Namažete ljepilo te pritisnite gel na cijelu površinu nokta, da ne bi došlo do neravnih površina. Također, nemojte uzeti neko drugo ljepilo, to bi tek bila pogreška.

Zaključak je kako gel može biti dobra stvar ako ga se održava.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!